Ezdiler: Uluslararası koruma istiyoruz

Kürdistan’ın Süleymaniye kentindeki bir grup Ezdi, IŞİD örgütünü protesto etti. Eylemciler, IŞİD'in, Şengal’deki Ezdilere, yeni saldırılarda bulunmaması için "uluslararası koruma" talep etti.

Ezdiler: Uluslararası koruma istiyoruz
 ürdistan’ın Süleymaniye kentindeki bir grup Ezdi, IŞİD örgütünü protesto etti. Eylemciler, IŞİD’in, Şengal’deki Ezdilere, yeni saldırılarda bulunmaması için “uluslararası koruma” talep etti. 

Kent merkezindeki Azadi Parkı’nda toplanan bir grup Ezdi, buradan Kürdistan Bölge Parlamentosu ofisine kadar yürüdü. Eylemciler, yürüyüş sırasında “Şengal’de soykırım yapıldı”, “uluslararası koruma istiyoruz” sloganları attı. 

Kürdistan Bölge Parlamentosu Süleymaniye Ofisi Sorumlusu ve Goran Hareketi Milletvekili Şerko Hemami grubu karşılayarak, taleplerini dinledi. 

Hemami, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Uluslararası standartlar ve yasalara göre Ezdi kardeşlerimizin başına gelenlerin soykırım olduğunu belirtiyoruz. Ezdiler, Kürd oldukları için IŞİD’in saldırılarına maruz kaldı. Ezdilerin dosyası Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ne götürüldü” dedi. 

Eyleme katılan Besma Şengalli de IŞİD’in birçok Ezdi kadın ve genci kaçırdığını hatırlatarak, bunların akıbeti hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi. Ezdilerin başına bir daha böyle bir felaket gelmemesi için uluslararası koruma istediklerini belirten Şengalli, ayrıca yaşananların “soykırım” olarak kabul edilmesini talep ettiklerini kaydetti. Grup, taleplerini yetkililere ilettikten sonra dağıldı. /
 Basnews
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER