Mersin'de 15 tutuklama

Mersin'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 20 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin'de 15 tutuklama
Aranan 13 şahıs arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan ve müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi.

Dün öğle saatlerinde adliyeye getirilen ve Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 35 şüpheli, tutuklanma talebiyle nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi. Sanıkların duruşması yaklaşık 15 saat sürdü. Dün saat 14:00 sıralarında başlayan duruşma 05:30'da karara bağlandı. Mahkeme, Abbas Sayılır, Tacit Özcan, Sacit Özcan, İlker Özcan, Metin Akray, Kemal Etiler, Tansu Akarsu, Gürkan Kazanasmaz, Cafer Şahin, Nadir Güler, Bülent Pak, Pelda Özer, Özdemir Özden, Mustafa Kemal Erdoğan ve Ayhan Terban hakkında tutuklama kararı verirken, 20 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Mahkemede, aranan 13 şahıs arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan ve müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi. 

GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Mahkemede yargılanan sanıkların yakınları da gece boyunca adliye önünde bekledi. Mahkeme kararının ardından tutuklananların yakınları üzüntüden gözyaşlarına boğulurken, serbest kalanların yakınları ise sevinç gözyaşları döktü. Karar ile birlikte alanda çekim yapmak isteyen basın mensupları, sanık yakınları tarafından engellendi. Basın mensuplarına tepki gösteren bazı vatandaşlar, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Tutuklanan zanlılar Mersin E tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER