Roboski'de öldürülen katırlar Şemdinli'de protesto edildi

Roboski'de askerler tarafından katırların katledilmesi Şemdinli'de yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Roboski'de öldürülen katırlar Şemdinli'de protesto edildi
ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında bulunan Roboski (Ortasu) Köyü'nde yaşayanların sınır kaçakçılığında kullandıkları katırların askerler tarafından öldürülmesi, Şemdinli Gençleri Bilinçlendirme ve Doğa Severler Derneği tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.


Şemdinli'de bir cafede düzenlenen basın açıklamasını dernek adına Nevzat Çelik okudu. Çelik "Varlığımıza ve kültürümüze tahammül edemeyen militarist zihniyetin, katırlarımıza da tahammül edemeyeceğini gördük. Mesele Kürd ve Kürd’ün katırı olunca her tür vicdansızlık mübah görülüyor sanki. Bu vicdansızlığı ve engelli zihniyeti kabullenemiyor ve şiddetle kınıyoruz. Sadece katırlarımızı öldürmediniz. Aynı zamanda katırlarımızın sırtındaki emeğimizi, aşımızı, umutlarımızı ve özlemlerimizi de öldürdünüz. Artık hangisini affedelim, hangisinden vazgeçelim?"dedi. 

Çelik devamla; "Türkiye’yi bir hayvan cenneti gibi göstermeye çalışan kimi çevreler ve bir kesim medya, Roboski’de emeğin taşıyıcıları katırlar öldürülünce nedense kör, sağır ve dilsiz kaldılar. Sizin ikiyüzlü 'hayvansever' sevginizin de ne tür çelişkiler içerdiğini vicdanlı insanlar görmüştür. Roboski’de katliam yapıldığında da medya nasıl bir tepki verecek diye herkes beklenti içindeyken aynı riyakârlığı orada da gördük. Roboski’de öldürülen katırların etnik bir kimliği yoksa eğer, hayvansever topluluk veya inisiyatiflerin bu hayvan katliamına karşı tepki geliştirmesini bekliyoruz. Hayvan hakları diye mangalda kül bırakmayanlar bu gün her ne hikmetse üç maymun felsefesini benimsemiş görünüyorlar. Umuyoruz ki, birkaç satırlık tepkimiz karşılık bulur ve anlam kazanır. Bizler Şemdinli Gençleri Bilinçlendirme ve Doğa Severler Derneği olarak; Roboski’de yapılan katır katliamını kınıyor ve bunu hazmedemeyen bütün vicdan sahiplerini karşı durmaya çağırıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 16:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
serdar
serdar - 9 yıl Önce

katır veya herhangi bir canlının öldürülmesine karşıyımdır.ama belirtmek istediğim bi durum var,fotoğraflardaki arkadaşlardan biri baş harfi m. olan şahsa sormak istiyorum.acaba şemdinli ilçesinde onun kadar doğaya ve doğadaki canlılara zarar veren varmı diye, gerçekten de sormak istiyorm ki zaten eğer yorumum editör tarafından paylaşılsa o şahıs yorumumu okuyacaktır. bu şahsın avlamdaığı hayvan kalmadı yaban keçisi,sansar,kurt,tilki,tavşan....v.s o kadar avladıki avladıklarından bazılarını süs olsun diye işlettiği cafeye(dolunaycafe) getirip orda sergiliyordu postlarını,kürklerini.. şimdi o şahsın o katrları katleden zihniyetten ne farkı var.(inanmayanlar o şahsın face hesabına baksın orda avda çektkleri fotolarıda var)
şimdi ona düşen görev o yaptıklarından dolayı halktan özür dilesin ve hiçbir zaman da bu tür protesto etkinliklerine katılmasın... şimdi belki arkadaşlar diyeceklerdir ki efendim o eskidendi şimdi yapmıyor, hayır efendim aynı haltları şimdi de işliyor...

SIRADAKİ HABER