Mahir Çetin davası ertelendi

Kaş’ta Kürtçe konuştuğu için 20 kişilik bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mahir Çetin’in öldürülmesiyle ilgili suçlanan biri tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava ertelendi.

Mahir Çetin davası ertelendi

Antalya’nın Kaş ilçesinde Kürtçe konuştuğu için 20 kişilik bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mahir Çetin’in öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması  Antalya Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Çetin’in babası Abdulsamet Çetin’i, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Kemal Elban’ın aralarında bulunduğu 6 avukat temsil etti.

Tanık ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, ilk duruşmada olay gününe ait görüntü kayıtlarının iyileştirilmesi ve görüntüler üzerinden bilirkişi incelemesi yapılması amacıyla gönderildiği TUBİTAK’ın görüntü iyileştirme işlemi yapamadığını bildirdiğini açıkladı.

Bunun üzerine avukatlar görüntülerin iyileştirilmesi ve bilirkişi raporunun oluşturulması için özel bir şirkete görüntülerin gönderilmesine talep etti.

Avukatların talebi kabul edilirken, mahkeme heyeti Çakmak’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 29 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

Ne olmuştu? 

Kaş’ta 3 Eylül 2014 gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ve arkadaşı Sefer Kazaki’yle birlikte bir bardan çıkan Mahir Çetin, bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırı sırasında başına bira şişesiyle vurulan ve kısa süreli baygınlık geçiren Vedat Çetin’in iddiasına göre, kendi aralarında Kürtçe konuştukları için sanıklardan Arif Bozdağ’ın yüzlerine bakmasıyla başladı.

Telefonla haber verilen Mehmet Ali Çakmak ve çevreden çok sayıda kişinin karışmasıyla büyüyen kavgada Mahir Çetin aldığı darbeler sonucu yere düştü ve bir daha kalkmadı.

Olay gecesine ait bir işyeri kamerasından elde edilen görüntülerde, Çetin’in 10 saniye süren tekmeli ve yumruklu saldırı sonucunda yere düştüğü ve bir daha kalkamadığı görüldü.

Hazırlanan otopsi raporunda Çetin’in darp sonucu beyin kanaması geçirmesine bağlı olarak hayatını kaybettiği belirtildi.

21 Ocak 2015 tarihinde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme olay gününe ait görüntü kayıtlarının bilirkişi incelemesi için TÜBİTAK’a gönderilmesini talep ederek duruşmayı ertelemişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER