Lise öğrencisine polis şiddeti

Bahçelievler’de, arkadaşından aldığı motosikletle gezen lise öğrencisi, motosikletin çalıntı olduğu gerekçesiyle polisler tarafından darp edildi. Vücudunda yaralar ve morluklar oluşan öğrencinin ailesi, polislerden şikayetçi oldu.

Lise öğrencisine polis şiddeti

İstanbul Bahçelievler’de arkadaşından aldığı motosikletle gezen lise öğrencisi, motosikletin çalıntı olduğu gerekçesiyle polisler tarafından darp edildi.

CİHAN Haber Ajansı’nın haberine göre, iddiaya göre, Yenibosna Necip Fazıl Lisesi’nde okuyan Y.E., arkadaşından motosikletini alarak tur atmak istedi. Bir parkın yakınında durdurulan Y.E.’ye motosikletin çalıntı olduğunu söyleyen yunus polisleri, öğrenciyi gözaltına almak istedi.

Y. E., motosikleti arkadaşından aldığını belirterek, polisleri motosikleti aldığı arkadaşının yanına götürmek istedi. Buna rağmen yunus polisleri Y.E.’ye ters kelepçe vurmaya çalıştı. Omzu çıkık olan öğrenci direnince, çok sayıda polis tekmelerle ve coplarla darp etmeye başladı.

Okuldan çıkan Y.E.’nin arkadaşları durumu izah etmek için polislere yaklaştı ancak bu kez de onların üzerine yürüyen yunuslar birkaç öğrenciyi döverek uzaklaştırdı. Daha sonra kelepçe vurdukları Y.E.’yi tenha bir yere götüren polisler, burada da darba devam etti. Vücudunda ciddi şekilde morluk ve yaralar oluşan öğrenci daha sonra Bahçelievler Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

Soruşturma

Durumdan haberdar olan Y.E.’nin ailesi karakola giderek yaşananlar hakkında bilgi almak istedi. Kendilerine motosikletin sahibini karakola getirmeleri söylendi. Bunun üzerine Y.E.’nin motosikleti aldığı arkadaşı da karakola gelerek ifade verdi. Motosikletin kendisine ait olduğunu söylemesine rağmen, Y.E.uzun süre karakolda tutuldu.

Kaval kemiğinde yaralar, bacaklarında ve omzunda morluklar oluşan Y.E.’nin ailesi, suçsuz yere darp edildiği gerekçesiyle söz konusu polisler hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yaşadıklarını anlatan lise öğrencisi Y.E. “Bir tur atmak için arkadaşımdan motosikleti istedim. O da verdi. Gezerken yunus polisleri beni durdurdu. Motosikletin çalıntı olduğunu söyleyip ters kelepçe yapmak istediler. Ben de omzumun çıkık olduğunu söyleyip düz kelepçe vurmalarını istedim. Sonra bana küfrederek darp etmeye başladılar. Bacaklarıma coplarla vurup, yere yatırdılar. Başıma basarak tekmelediler. Daha sonra da bir merdiven altına götürüp orada dövdüler. Her şeyi net olarak hatırlamıyorum” dedi.

Öğrenim gördükleri okuldan olaya tanık olan Y.E.’nin arkadaşları da polisin şiddet uyguladığını söyledi.

Y.E.’nin ağabeyi Habip E. de polis şiddetine tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER