Demirtaş: Kimsenin bize hakaret etmeye hakkı yok

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş “Biz, kimseye hakaret etmedik, etmiyoruz, etmeyiz de. Kimsenin de bize hakaret etmeye hakkı yok. Öncelikle Hükümet sözcülerinin, Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın, bu üsluplarına dikkat etmesi lazım” dedi.

Demirtaş: Kimsenin bize hakaret etmeye hakkı yok

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde düzenlenen İl Eş Başkanları Toplantısı’nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ‘Demirtaş’ın, Kandil’le birlikte Öcalan’ı etkisizleştirmeye çalıştığı iddiaları var’ dedi. Bununla ilgili yorumunuz nedir?” sorusuna Demirtaş, barış süreci konusunda bir ayrılıklarının olmadığını söyledi.

‘Koltuk, egemenlik, rant derdine düşmedik’

“Biz, kimseye hakaret etmedik, etmiyoruz, etmeyiz de. Kimsenin de bize hakaret etmeye hakkı yok. Öncelikle Hükümet sözcülerinin, Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın, bu üsluplarına dikkat etmesi lazım. Biz, aynı üslupla cevap vermiyoruz.

“Bizler, çözüm sürecini yürüten aktörler olarak, çözüm sürecine, barış sürecine destek olan aktörler olarak, birbirimizle bugüne kadar hiç uğraşmadık, bundan sonra da uğraşmayacağız. Fakat siz, kendi aranızdaki iktidar yarışı, egemenlik paylaşımında çıkan sorunlar nedeniyle bakın birbirine düştünüz. Şimdi kendi içinizde yaşadığınız parçalanmışlığı lütfen bize havale etmeye, ihale etmeye kalkışmayın.

“Bizim barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım. Bu konuda hemfikiriz. 10 madde çerçevesinde müzakerelerin yürütülmesi lazım, hemfikiriz. Bizler kendi aramızda barış ve çözüm sürecine daha fazla nasıl katkı sunabiliriz, sadece bunun tartışmasını yürüttük.

“Sizin gibi koltuk, egemenlik, rant derdine düşmedik, düşmeyeceğiz. Kendinize bakın önce. Birbirinizi yiyecek noktaya geldiniz. Çünkü ortada rant çok, rant büyük. Paylaşamıyorsunuz artık. İçinizdeki tartışma ve çatışmaları da bize ihale etmeye kalkmayın. Bizimle uğraştıkça başınıza neler geliyor. Allah daha çok versin, Allah verdikçe versin.”

İzleme Heyeti

Demirtaş, “İzleme Heyeti’yle ilgili son durum nedir?” sorusu üzerine, “Önümüzdeki günlerde HDP heyeti Ada’ya gittiğinde eğer İzleme Heyeti beraber giderse demek ki sorun çözülmüş. Şu anda bize iletilen bir şey yok. Hükümet, İzleme Heyeti’ni hayata geçireceğini bize duyurdu. Bunu pratikleştirecek mi, önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” diye yanıt verdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER