Bayraktar İstifa Etti, "Başbakan da İstifa Etmeli" Dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bakanlık ve milletvekilliğinden istifa etti. Bayraktar, “Erdoğan da istifa etmeli” dedi.

 Bayraktar İstifa Etti,
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti. NTV’de konuşan Bayraktar, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her şeyden haberi vardı. Başbakan’ın da istifa etmesi gerekir” dedi.

Bayraktar, ''Soruşturma dosyasındaki imar planları Başbakan'ın onayı ile yapılmıştır. Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum'' dedi.

Bayraktar’dan önce bu sabah oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de bakanlık görevlerinden istifa etmişti.

Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar, 17 Aralık’ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınmış, 21 Aralık’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyon hakkında ne demişti?

Oğlunun gözaltına alınmasından sonra Trabzon’dan konuşan Ertuğrul Bayraktar operasyonu televizyonlardan öğrendiğini ifade etmiş, oğlunun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak sorulan sorulara, "Bir şey söyleyemem, konu yargıda" açıklamasını yapmıştı.

Oğlunun tutuklamasının ardından açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "İddiaların şahsımla ilişkisi bulunmamaktadır. Oğlum ve arkadaşlarımın masum olduğuna inanıyorum."

Bayraktar’ın 23 aralık’ta Trabzon’da toplanan insanlara koruması aracılığıyla para dağıttı görüntüleri yayınlanmıştı.

Bakan Bayraktar geçen yıl nisan ayında kendisinden yardım isteyen üniversite öğrencisi kanser hastası kadına da para vermek istemiş ve kadının “ben sadaka istemiyorum” tepkisiyle karşılaşmıştı

Bayraktar kimdir?

Erdoğan Bayraktar, 10 Ekim 1948'de Trabzon Of'da doğdu.

İstanbul Devlet Mimar Mühendis Akademisi (İDMMA) İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde yaptı.

Kocaeli ve Gazi Üniversitesinden "Fahri Doktora" unvanları aldı. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir.

Özel sektörde geçirdiği 21 yıl boyunca müteahhit olarak ve kendi kurduğu şirketin konut yapı kooperatifi yöneticisi olarak, 3 bin konut, ofis ve sanayi işyerleri üretimini gerçekleştirdi.

Erdoğan Bayraktar döneminde TOKİ 486 bin 784 konut, 54 bin218'i gecekondu kentsel dönüşüm projesi başlattı.

İstanbul Büyükşehir ve Eminönü Belediyelerinde Belediye Meclis Üyeliği, KİPTAŞ'ta Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar AŞ'de Genel Müdürlük, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yaptı. 61. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER