BDP Ağrı ve Norşin için yeniden kolları sıvadı

BDP, kazanmasına rağmen seçimleri iptal edilen Ağrı ve Norşin’de 1 Haziran’da yeniden yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için çalışmaları başlattı.

BDP Ağrı ve Norşin için yeniden kolları sıvadı

BDP Ağrı İl Örgütü, il binasında yaptığı toplantıyla 1 Haziran’da yapılacak yerel seçim çalışmalarının startını verdi.

Toplantıda konuşan BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, Ağrı halkının iradesini beyan ettiğini ancak bunun gasp edildiğini belirtti.

"İnsanların oy vermeleri için ikna etmeye değil, tam tersi Ağrı halkının duruşuyla dayanışma için buradayız. Bazı yerleri kazanmamıza rağmen halkımızın iradesi gasp edildi. Ağrı seçimi de bunun somut örneğidir. Serhatın merkezi olan Ağrı'yı vermek istemediler" dedi. 

Kent dışındaki tüm Ağrılılara da seslenen Tarhan, “Ağrılı ve dışarıda okuyan üniversiteli öğrencilere, mevsimlik işçilerimiz, yaylaya çıkan yurttaşlarımız irademize sahip çıkma zamanıdır. Hep beraber 30 Mart'ta kazandığımız ancak gasp edilen irademize sahip çıkalım" çağrısında bulundu. 

BDP, yerel seçimlerde kazanmasına rağmen seçimleri iptal edilen Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde de 1 Haziran’da yapılacak seçim çalışmalarının startını verdi.

BDP İlçe Örgütü tarafından Grand Yüksel Otel'de yapılan ve yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, AKP'nin birçok yerde yaptığı hileler sonucu belediye başkanlıklarını ele geçirdiğini söyledi. İlçe halkının 1 Haziran'da bir kez daha AKP'ye gereken cevabı vereceğini dile getiren Demir, halkın birlikteliği ve dayanışması sonucu başarı elde edeceklerini dile getirdi.

Demir'in ardından söz alan BDP MYK üyesi Saadet Becerikli ise, seçimlerin iptal edilmesine rağmen ilçe halkının ayakta olduğunu belirterek, "Bugün bu salonu doldurmanız, iradenize konulan ipoteği kabul etmediğinizin göstergesidir" dedi. 

Toplantıda seçim çalışmalarına ilişkin halkın görüş ve önerileri alındı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER