Şemdinli'de taciz ateşi!

Hakkari'nin'nin Şemdinli İlçesi'nde Irak sınırında bulunan Kale Tepe Mevkii'ndeki askeri birliğe PKK'liler tarafından taciz ateşi açıldı.

Şemdinli'de taciz ateşi!
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, PKK'liler tarafından Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'nün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Unsurlarımız tarafından açılan ateşe derhal karşılık verilmiştir. Bölgeye Hakkâri Otluca'dan AH-1W Kobra taaruz helikopteri ve insanlı keşif uçağı sevk edilmiştir" denildi.

PKK ise yaptıpı açıklamada Şemdinli'de karakol yapımının devam ettiği Sinine köyünde askerlerin ağır silahlarla saldırıda bulunduğunu saldırıya karşılık veren PKK'lilerle çatışma çıktığı duyurdu. 

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; PKK, Hakkarinin Şemdinli (Şemzinan) İlçesi Gerdiya alanına bağlı Sinine köyü karakolunun bir süredir yeniden yapıldığını, 26 Nisan tarihinde karakol alanından ağır silahlarla bir saldırı düzenlendiği saldırıya PKK'lilerinde karşılık vermesiyle çatışma çıktığı, yaşanan bu çatışmanın ardından akşam saat 17.00 ile 18.00 arasında kobra tipi helikopterler tarafından Siro Tepesi, Goste Tepesi ve Hacibeg alanlarına dönük bombardıman yapıldığını duyurdu. / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER