BDP, Ahlat sonuçlarına itiraz edecek

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tartışmalı sonuçlar ardından BDP itirazda bulunacağını açıkladı.

BDP, Ahlat sonuçlarına itiraz edecek

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bugün sabah saatlerine kadar resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin kazandığına kesin gözüyle bakılmasına rağmen, sabah saatlerinde seçimleri AKP'nin kazandığı açıklandı. Bunun üzerine ilçe genelinde çıkan olaylar öğlen saatlerine kadar devam etti.

Seçimlere hile karıştırılarak Ahlat belediyesinin AKP'ye verildiği tepkisi ardından, polisin de toplanan binlerce kişiye müdahale etmesi nedeniyle onlarca işyerinin yanı sıra AKP ilçe başkanlığı da dâhil birçok yerin camları kırıldı. Çevre ilçelerden de polis ve zırhlı araç takviyesinin yapıldığı ilçede jandarma da belirli noktalarda konuşlandırıldı. 

Savaş alanına dönen ilçede BDP seçim sonuçlarına itiraz ederken, kayıp olan bir "evet" mührünün de öğlen saatlerinde bulunduğu ve tutanak altına alındığı belirtildi. İlçede yaşanan bu gerginliğin ardından açıklama yapan BDP Bitlis İl Eş Başkanı Mehmet Can Demir, olayların birinci derece sorumlusunun ilçe seçim kurulu hâkimi olduğunu belirterek, sonuçların hile ve oyunlarla değiştirildiğini söyledi. 

Pazar akşamı saat 20.00 sıralarında ilçedeki seçim sonuçlarının netleştiğini ancak ilçe seçim kurulundan herhangi bir açıklamanın yapılmadığını ve basın yayın organlarında da BDP'nin seçimi kazandığına dair sonuçların sabah saatlerine kadar yayınladığını söyleyen Demir, ilçe seçim kurulu hâkimliğinin bu süre zarfında herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti. 

Hâkimlikten yapılmayan bu açıklamanın seçimlere hilenin karıştığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Demir, "Hâkime hanım açıklama yapma yerine sonuçları kamuoyu ile paylaşmadan istirahata çekilmiş ve kentteki atmosferin gerginleşmesine neden olmuştur. Bizim baskımızla ilçe seçim kuruluna gelen hâkime iki dakika içerisinde saatlerce BDP'den yana olan sonuçların bir anda AKP'den olduğunu açıklamıştır" dedi. 

Hâkimliğin sonuçları açıklamada bu kadar saat beklemesinin altında farklı amaçların yattığını söyleyen Demir, "Basın yayın kuruluşlarındaki sonuçlar bile saatlerce BDP'yi gösterdi. Ancak nasıl oluyor da iki dakikalık bir süre zarfında böylesi bir değişim oluyor" diye konuştu.

Demir, avukatlar aracılığıyla ilçedeki sonuçlara itiraz süreci başlattıklarını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER