BDP: AKP Van’da kendi yazdığı senaryoyu oynuyor

Van’da AKP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın Salı günü yaptığı esnaf ziyareti sırasında ‘El-Kaidesi katil seni burada istemiyoruz’

BDP: AKP Van’da kendi yazdığı senaryoyu oynuyor
Van’da AKP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın Salı günü yaptığı esnaf ziyareti sırasında ‘El-Kaidesi katil seni burada istemiyoruz’   tepkisi ile başlayan ve ardından Gülaçar’ın korumalarının halkın üzerine ateş etmesi ile çıkan olaylara ilişkin açıklama yapan Barış ve Demokrasi Partisi  (BDP) Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan,  AKP’nin ve yandaşlarının ‘Olayları BDP organize etti’  algısı yaratmaya çalıştığını belirterek, “ Halk kendi demokratik tepkisini ortaya koymuştur. BDP bu tür organizasyonların içinde yer alırsa AKP Van’da nefes alamaz.  Oysa olayları yatıştıran  BDP’li yöneticilerdir” dedi.


AKP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın seçim çalışmaları çerçevesinde Salı günü gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında esnafın gösterdiği tepkilerle başlayan ve esnaflara AKP’liler tarafından ateş edilmesi ile tırmanan olaylara ilişkin değerlendirmede bulunan BDP Van İl Eş başkanı Azim Yacan, Türkiye’de en büyük baskıya maruz kalan partinin BDP olduğunu söyledi.  Hala binlerce çalışanlarının cezaevlerinde tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Yacan, “Seçim süreçlerinde en fazla baskıya maruz kalan, yöneticisi, çalışanı, milletvekili, belediye başkanı cezaevlerine konulan bir partiyiz. Tüm bunlara rağmen her zaman demokratik çözüm ve barışı savunduk. Herkesin ahlaklı ve ilkeli bir şekilde seçim çalışması yürütme hakkı vardır. Bu açıdan son gelişen olaylara baktığımızda AKP’lilerin, yandaşları ve yanlarına aldıkları bazı yayın organları vasıtasıyla kendi yazdıkları senaryoyu kendilerinin oynadığı bir oyunla karşı karşıyayız. Seçim süreçleri tansiyonun yükseldiği süreçlerdir. Doğal olarak bazı tepkiler gelişebilir. Buna birçok yerde maruz kalmış bir partiyiz.  Birçok kentte toplu linç saldırılarına maruz kaldık ve kalıyoruz. Ama hiçbir zaman mafyavari yöntemlere başvurmadık. Bu çerçevede Van’da halkın ortaya koyduğu demokratik tepkilere yönelik silahla ve mafyavari  bir yöntemle cevap verilmiştir“ dedi.

HALKIN ÜZERİNE DOĞRUDAN ATEŞ EDİLDİ

AKP’lilerin seçim çalışması sırasında halkın tepkisiyle karşılaştığını ve bunu olgunlukla karşılamak yerine orada bulunan sivil insanlara meydan okuyarak kendi ilçe binalarına sloganlarla giderek bir tahrik ortamı yarattığını kaydeden Yacan,  “Halkın üzerine doğrudan ateş edilmiştir. Bunun üzerine yönetici arkadaşlarımız olay yerine giderek halkı sakinleştirmiştir.  Bu sağduyulu yaklaşımımıza rağmen partimize yönelik iftira ve karalama kampanyası başlatılmıştır. Halkımızın nezdinde AKP’li Belediye Başkan Adayı, El Kaideci olarak biliniyor ve Rojava’da yaşananlar üzerine halkımızın duyarlılığı biliniyor.  AKP’li Belediye Başkan adayı bizim muhatabımız olamaz. Biz sadece onun zihniyetiyle mücadele ederiz” şeklinde konuştu.

VAN’DA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

Çıkan olayların ardından bir yerlerden düğmeye basılmışçasına BDP’ye yönelik bir karalama ve kampanyasına başlandığına dikkat çeken Yacan konuşmasını şöyle sürdürdü : “ AKP’liler tarafından halkın gelişen demokratik tepkisinin bizim tarafımızdan organize edildiğine dair açıklamalar yapılmıştır. Oysa halkımız AKP’yi burada istemiyor ve doğal bir tepki ortaya koymuştur. Biz bu tür organizasyonlar içinde olsak AKP Van’da nefes alamaz. AKP yine mağdur edebiyatına sarılmıştır. AKP zaten iktidara mağdur edebiyatıyla gelmiş ve 11 yıldır da mağdur edebiyatıyla iktidarda kalmıştır. Şu anda yine aynı oyun devreye sokulmuştur. Bu yolla daha uzun yıllar iktidarda kalmak istiyorlar. Bu anlamda çok becerikli bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama onlar ne yaparsa yapsın biz kendi işimize bakıyoruz. Van’da asla başarılı olamayacaklar.” / anf

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER