BDP Hakkari İl Genel Meclis Üyesi'nden VEDAŞ'a uyarı!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde elektriklerin düşük voltajlı olması ve sürekli kesintilerin yaşanmasına tepkiler sürüyor.

BDP Hakkari İl Genel Meclis Üyesi'nden VEDAŞ'a uyarı!

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 

Şemdinli İlçesi'nde son zamanlarda elektriklerin düşük voltajlı olması ve sürekli kesintilerin yaşanması nedeniyle vatandaşların elektronik ve elektrikli ev eşyalarının zarar görmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Elektriklerin düşük voltajlı ve düzensiz sağlanması nedeniyle tepkiler sürerken, bir tepki de BDP Hakkari İl genel Meclis Üyesi Mirpenç Uysal’dan geldi. Uysal tepkisini yazılı bir açıklama ile dile getirdi.

BDP Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Mirpenç Uysal’ın yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

Uysal açıklamasında, "BDP Hakkari il Genel Meclis üyesiyim. Şemdinli İlçemizin birçok büyük sorunu bulunuyorsa da bu sorunların başında elektrik sorunu gelmektedir. Özellikle VEDAŞ özelleştikten sonra VEDAŞ’ta keyfi muameleler elektrik kesintileri, elektriğin düzensiz olarak geldiği, bazen 80 volt olan elektrik aniden 250 volta çıkmaktadır. Bu durumlarda tüm ilçede milyarlarca lira maddi zarar neden olmaktadır. Şemdinli ilçe merkezinde hemen hemen tüm evlerde mutlaka elektrik ile çalışan cihaz, buzdolabı, televizyon vs. yanmıştır" denildi.

Uysal yetkilileri göreve çağırdı

Uysal açıklamasının devamında; "Şemdinli VEDAŞ İşletme Şefliği’nin zaman kaybetmeden bu hususa el atmasını, hemen hemen 10 yada 15 kez kesilen ve düzensiz sağlanan elektriğin bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Halkın maddi durumu iyi değil. Bu nedenle elektrik yüzünden yanan cihazlarını tamir etmeleri de mümkün değildir. İlgililere ve kamuoyuna sunarım" denildi.

 


Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER