BDP kadın adaylar için başvuru süresini uzattı

BDP Kadın Meclisleri, 2014 yerel seçimlerinde kadın kotası olarak belirlenen bölgelerde başvuru tarihlerinin 25 Ekim’den 30 Ekim’e uzatıldığını açıkladı.

BDP kadın adaylar için başvuru süresini uzattı
 BDP Kadın Meclisleri, 2014 yerel seçimlerinde kadın kotası olarak belirlenen bölgelerde başvuru tarihlerinin 25 Ekim’den 30 Ekim’e uzatıldığını açıkladı.


BDP Kadın Meclisleri, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerde güçlü bir kadın katılımının ve temsiliyetinin sağlanması noktasında, BDP’nin kadın özgürlük çizgisinde ve belediye başkanlığı konusunda yeterliliğe uygun gören bütün kadınların, demokratik seçim yarışında bulunmasının önemli olduğunu belirtti.

Bu nedenle hem araya bayram tatilinin girmesi, hem de kadınlardan gelen yoğun talep üzerine daha önce 25 Ekim 2013 olarak açıklanan son başvuru tarihinin, sadece kadın kotasının olduğu yerlerde 30 Ekim 2013 tarihine uzatıldığını açıkladı.

BDP’nin gerek yerel, gerekse de genel seçimlerde kadının demokratik ve eşit yaşama katılımı konusunda özel bir hassasiyete sahip olduğuna dikkat çeken BDP Kadın Meclisleri, “Özellikle kadın özgürlük çizgimiz, yerel yönetimler pratiğimizde önemli bir damardır. Bunun bir toplumsal zorunluluk ve demokratik yönetim anlayışının gereği olduğu bilinmektedir. Bu noktada kadının yönetimde etkin bir şekilde yer alması hayati önemdedir. 

Seçime gireceğimiz yerlerde kadın kotasının uygulandığı ve kadın kotası dışında kalan yani hem erkek hem de kadın aday adayların başvurabileceği merkezlerde, belediyelerimizde demokratik yönetimin ve eşit temsiliyetin en uygulanabilir biçimi olan eş başkanlık yöntemi uygulamaya ağırlık verilecektir” dedi.

Açıklamada BDP’nin kadın kotası uyguladığı yerler ise şöyle sıralandı: Diyarbakır Büyükşehir, Lice, Eğil, Bismil, Bağlar, Silvan, Edremit (Van), Erciş (Van), İpekyol (Van), Özalp (Van), Hakkari, Yüksekova, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Cizre, Uludere, Varto, Bulanık, Diyadin, Mazgirt (Dersim), Ceylanpınar, Pazarcık.

BDP Kadın Meclisleri açıklamasında, kadın kotasının dışındaki yerlerde de kadınların aday adayı olabileceği ve kadın adaylar ile engelli adaylardan başvuru ücretinin alınmayacağının da altı yeniden çizildi.

“Bu noktada yerel seçimlerde güçlü bir kadın katılımının ve temsiliyetinin sağlanması noktasında kendilerini Partimizin kadın özgürlük çizgisinde ve belediye başkanlığı konusunda yeterliliğe uygun gören bütün kadınların demokratik seçim yarışında bulunması önemlidir” denilen açıklamada, kadınların talebi üzerine başvuru tarihinin 30 Ekim’e kadar uzatıldığı da belirtildi.

Açıklamada son olarak tüm kadınlar, “Kadın özgürlüğü noktasında hayati bir önem taşıyan siyasete katılım konusunda özgüven sahibi olmaya ve yerel yönetimlere kadın rengini katmaya” davet edildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 20:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER