BDP ve HDP büroları ırkçıların saldırısına uğruyor

Türkiye ‘ 30 Mart yerel seçim çalışmaları devam ederken, BDP ve HDP'nin seçim büroları birçok yerde ırkçıların saldırısına uğruyor.

BDP ve HDP büroları ırkçıların saldırısına uğruyor
Türkiye ‘ 30 Mart yerel seçim çalışmaları devam ederken,  BDP ve HDP'nin seçim büroları birçok yerde ırkçıların saldırısına uğruyor.  Son bir ay içinde İzmir, Edirne, Muğla ve Aydın'da HDP'nin, Malatya, Urfa ve Mersin'de ise BDP'nin seçim büroları ırkçı grupların saldırısına uğradı. Saldırılarda seçim çalışmaları yürüten parti görevlileri yaralandı.   


"Şehir Senin" sloganıyla 30 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren HDP ve "Öz yönetimlerle özgür kimliğe" sloganıyla seçim çalışmalarını yürüten BDP'nin seçim büroları birçok yerde ırkçı grupların saldırısına uğradı. Saldırılar son bir ay içinde yoğunlaştı.

DİHA’nın geçtiği habere göre saldırılarda seçim büroları tahrip edilirken, bazı yerlerde HDP'liler linç edilmek istendi. Saldırılar sırasında polislerin ırkçı grupların saldırılarına karşı önlem almaması ve adeta saldıranları izlemesi ise dikkat çekti.

Son bir ay içerisinde HDP ve BDP'nin seçim büroları ve çalışmalarına yönelik ırkçı gruplar tarafından birçok saldırı gerçekleştirildi.

SALDIRILARDA HDP’LİLER YARALANDI

28 Ocak: HDP Dikili Belediyesi eş başkan adaylarını tanıtımı için ilçede basın açıklaması yapan HDP'liler, yaklaşık yüz kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda HDP Dikili Belediye Meclis adayı Mehmet Aktan yaralandı.

19 Şubat: HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in çıktığı Trakya turu kapsamında ikinci durağı Keşan oldu. Tuncel'in halka seslendiği esnada bölgeye gelen bir grup ırkçı, Türk bayrağı açıp, slogan atarak provokasyon yaratmak istedi. Gruba "Beni dinlemek istiyorsanız buyurun dinleyin" diyen Tuncel'in etkinliğin bitimi sonrası bindiği seçim otobüsü söz konusu grubun taşlı saldırına uğradı.

20 Şubat: Muğla'nın Ortaca ilçesinde, HDP binasına partide kimsenin olmadığı gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırı gerçekleştirildi. Atılan taşlardan ötürü ilçe binasının camları kırıldı.

22 Şubat: Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlık beldesinde HDP Seçim bürosunda asılı olan HDP bayrakları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce indirildi. HDP bayraklarının yerine Türk bayrağı asıldı.

23 Şubat: İzmir'in Urla ilçesinde seçim bürosu açılışı yapmak isteyen HDP'liler, MHP seçim bürosundan çıkan kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı haberini alan başka bir HDP'li grup destek amacıyla Balçova'dan Urla'ya gitti. HDP'nin seçim bürosuna ulaşmaya çalışan grup MHP'nin seçim bürosunun önünden otobüsle geçerken taşlanarak durduruldu. Görgü tanıkları polisin olayı izlemekle yetindiğini gerekli müdahalede bulunmadığını anlatırken, saldırıda HDP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Özçelik'in de aralarında bulunduğu 9 HDP'li çeşitli yerlerinden yaralandı.

BDP’YE YÖNELİK SALDIRILAR  

21 Ocak: BDP Antep İl Örgütü binasına kapıyı kırarak giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, eşyaları tahrip etti.

27 Ocak: Malatya'da bir grup ırkçı BDP İl binasına yürümek istedi. Yaklaşık 200 kişilik grup, BDP il binasına ve Malatya Özgür Öğrenci Derneği'ne yürümek istedi. Grubu polisler barikat kurarak, durdurdu.

18 Şubat: BDP'nin Urfa'nın Akçakale ilçesi Belediye Başkan adayı Mahmut Güç, BDP İlçe Örgütü Başkanı ve 2 belediye meclis üyesi üyesi ile birlikte üye listelerini teslim etmek üzere gittikleri İlçe Seçim Kurulu'nda önünde AKP yandaşlarının taşlı, sopalı saldırısına uğradı. Yaralanan BDP'li Başkan adayı Güç ve diğer BDP'liler, hastaneye kaldırıldı.

23 Şubat: Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde bulunan ve daha tam olarak açılışı yapılmayan BDP'ye ait seçim bürosu saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bira şişeleri ve taşlarla seçim bürosunun camları kırılırken, BDP flamaları da yerinden sökülerek, tahrip edildi. Bütün camları kırılan seçim bürosunun yanında bulunan diğer iş yerlerinin camları da saldırı sonucu tahrip edildi.

23 Şubat: Mersin'de BDP'li adayların fotoğraflarının yer aldığı afişe sprey boyayla "ay yıldız" ve "MHP" yazıldı. Mersin BDP Toroslar Çağdaşkent Mahallesi Temsilciliği'ne kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar temsilcilik binasına girerek, BDP'ye ait bayrak ve flamaları temsilciğin önünde yaktı.

23 Şubat: BDP'nin Toroslar ilçesine bağlı Arpaç beldesinde bulunan BDP seçim bürosuna kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. 5 kişi olduğu belirtilen saldırganlar, BDP'nin seçim bürosu önünde bulunan bayrak ve flamaları direklerden sökerek, yaktı. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER