BDP'den Derecik Newrozuna Davet!

Şemdinli İlçesi’nin Irak sınırında bulunan Derecik (Rubarok) beldesinde yarın düzenlenecek olan Newroz kutlamalarının hazırlıkları tamamlandı.

BDP'den Derecik Newrozuna Davet!

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Irak’ın sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi’nde yarın düzenlenecek olan ve aralarında BDP Eş Genel Başkan yardımcısı Hamit Geylani, BDP Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile sanatçı İbrahim Rojhelat’ın katılacağı Newroz kutlamalarının hazırlıkları tamamlandı. Newroz’un kutlanacağı alan sarı, yeşil ve kırmızı flamalarla süslenirken, alanın kumlaması yapıldı. Aralarında Derecik Belediye eş Başkan Adayları Şükrü Kaya, Berivan Avcı’nın da bulunduğu BDP heyeti ile Newroz tertip komitesi sabah saatlerinde belde esnafını gezerek Newroz'a davet için el ilanları dağıttı.

Newroz tertip komitesi başkanı İsmet Sönmez, yarın düzenlenecek olan Newroz kutlamasında Şemdinli ilçe halkı ile tüm köy ve mezra halkının katılması çağrısında bulunarak, “ kutlamanın yapılacağı alanı düzenledik ve misafirlerimizi bekliyoruz. Özgür önderlik,özgür Kürdistan şiarıyla yıllardır kanın aktığı bu topraklarda barış havasını yakalamaya çalışacağız. AKP kalesi olarak bilinen Derecik’te yarın gerçekleştirilecek olan görkemli Newroz kutlamasıyla AKP'yi buradan sileceğiz" dedi.

Newroz tertip komitesi başkanı İsmet Sönmez devamla; “ Newroz kutlamasına katılmak isteyen vatandaşlar için araç tahsisinde bulunarak, saat 08.00’de BDP seçim bürosu önünde bir araya geleceğiz. Buradan saat 09.00’de Bermeş çeşmesinde BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile konuklarımızı karşılayacağız. Saat 09.30’de kutlamanın yapılacağı Derecik beldesine doğru hareket edeceğiz” dedi.

Kutlamaya BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Hakkari Milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt, Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Esendere, Büyükçiftlik, belediye eş başkan adayları, il ve ilçe BDP yönetimleri ve Federal Kürdistan’dan misafirlerin de katılacağı belirtildi. Sönmez, kutlamalarda İbrahim Rojhelat, Koma Hêvi ve Ahmet Zébari'nin katılacağı belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER