BDP'den Siirt çıkartması

BDP eş genel başkanları Selahahtin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile birlikte Siirt'te ziyarette bulunan il ve ilçe belediye başkan adayları coşkulu bir şekilde karşılandı.

BDP'den Siirt çıkartması
BDP eş genel başkanları Selahahtin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile birlikte Siirt'te ziyarette bulunan il ve ilçe belediye başkan adayları coşkulu bir şekilde karşılandı.  BDP Eş Genel Başkanı ve Amed Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, "Bu seçimlerin Kürt halkı açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden BDP Eş Genel Başkanı ve Amed Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise, "Siz köy köy, belde belde gezerek Siirt'i kazanmak için çalışacaksınız ve Siirt'i Başkan Apo'ya hediye edeceksiniz" dedi.


BDP'nin Siirt il ve ilçe belediye başkan adayları Kurtalan ve Siirt merkezinde kitlesel olarak karşılandı. BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın aralarında bulunduğu BDP'li Siirt il ve ilçe adayları, önce Kurtalan'da ardından da Kurtalan yolu üzerindeki Başur mesire alanında karşılandı. Kurtalan'da yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan seçilmişler, Kurtalan merkezde halkı selamladıktan sonra Siirt'e doğru yola çıktı. 

Başur Mesire alanında bekleyen yüzlerce yurttaş ise, halaylar çekerek adayları bekledi. Alanda bekleyen araçlar yaklaşık 5 km boyunca arka arkaya dizildi. Başur Mesire alanına ulaşan seçilmişler, bini aşkın yeşil, sarı, kırmızı flamalı aracın katıldığı konvoy eşliğinde Siirt merkeze doğru yola çıktı. 

Yol boyunca çalışan işçiler ve yolda bulunan mahalle, köy ve sokaklarda balkonlara ve sokaklara çıkan halk alkış ve zılgıtlarla konvoyu selamladı. Siirt'e ulaşan konvoy, uzun bir süre şehir turu attıktan sonra BDP Siirt İl Örgütü önüne gitmeye çalıştı. Ancak Siirt meydanda toplanan on binlerce yurttaş yoldan çekilmeyince, yolda araçların üzerinden konuşmalar yapılmak zorunda kaldı. Alanda biriken on binlerce yurttaş sık sık, "Bijî serok Apo", "Be serok jiyan na be" ve "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Konuşmalar saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşı ile başladı.

Alanda önce BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak konuşma yaptı. Sadak, gündemdeki yolsuzluk operasyonlarına değinerek, "Çok şükür hiçbir ayakkabı kutumda para yok. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum, size layık olarak" şeklinde konuştu. Sadak, "Hem adaylarınız hem de Sayın Öcalan'ın Demokratik Özerklik projesi hayırlı olsun" dedi. Tuncer Bakırhan'ın aday olmasının kendisi açısından mutluluk verici olduğunu kaydeden Sadak, "Bizde savaş yok, yoldaşlık var" diyerek, Siirt Belediye eş başkanlarını platforma çağırdı.

Halkın coşkusunun özgürlük yolunu açtığını ifade eden Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, "Biz yerel yönetimleri rant aracı olarak görmüyor, ayakkabı kutularında dolarları euroları toplamak için gelmiyoruz. Biz yerel yönetimlere hizmet götürülmeyen insanlarımızın hizmet alması, refah içinde bir yaşam sürmesi için geliyoruz" dedi. Hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk olmadığının altını çizen Bakırhan, "Biz zaten yolsuzluk yapan insanları aramızda tutmayız. Selim Sadak'a burada teşekkür etmek istiyorum. Hizmetlerini daha da büyüterek devam edeceğiz. Halkçı, hesap sorulabilir, şeffaf bir yerel yönetim olacağız. Buranın bütün yerel halkıyla beraber Siirt'i barışın kenti yapacağız" diye konuştu. Bakırhan konuşmasını, "29 Mart'ta bu alanda kazanmanın kutlamasını yapmak için buluşacağız" diyerek bitirdi.

Bu seçimlerin Kürt halkı açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden BDP Eş Genel Başkanı ve Amed Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise, "Siz köy köy, belde belde gezerek Siirt'i kazanmak için çalışacaksınız ve Siirt'i Başkan Apo'ya hediye edeceksiniz" dedi.

Seçim sonuçlarının Rojava devrimine en büyük güç ve destek olacağının altını çizen Kışanak, "Bu çözüm süreci de Kürt halkının bugüne kadar verdiği mücadelenin sonucudur. Geçtiğimiz bir yılda zamanı boşa harcadılar. Şimdi anlıyoruz ki, o zaman diliminde ayakkabı kutularını doldurmakla meşgullermiş" dedi. Seçim sonucunun barış sürecinin tek garantisi olduğunu belirten Kışanak kadınlara seslenerek, "Tüm kadın adaylarımızın etrafında kenetlenin, mücadeleyi büyütün ve kazanın" çağrısında bulundu. Kışanak, konuşmasını vekili olduğu Siirt halkından helallik isteyerek bitirdi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, konuşmasına "Siz bu meydanda sözünüzü söylediniz. Siirt halkı seçimini erken yaptı. Siz bugün burada sandığı kurup oyunuzu kullandınız" sözleriyle başladı.

Seslendiği Siirt halkına bütün halklar el ele vererek daha güçlü bir Siirt yaratma çağrısı yapan Demirtaş, "Siz mazluma kapınızı açansınız. Başbakan size geldi, mazlum diye kapınızı açtınız onu milletvekili yaptınız. Ama sizin çocuklarınız bir somun ekmeği bile bulamazken, onun çocukları çelik kasalarda, ayakkabı kutularında para biriktiriyorlar. Şimdi yine buraya gelecek. Ama eğer buraya gelmek istiyorsa, önce sizden özür dilemelidir" dedi. Kitleden gelen "Gelmesin" seslerine ise Demirtaş, "Gelsin sizden özür dilesin buradan utanarak gitsin" şeklinde karşılık verdi.

Konuşmaların sonunda, Siirt'in bütün adayları seçim otobüsü üzerinden halkı selamladı. Karşılama atılan sloganlar, alkış ve zılgıtlarla son buldu. BDP eş başkanları ve seçilmişler belediyeyi ziyaret etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER