BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş: 'Askerler bize saldırdı'

Şemdinli’nin Yeşilova köyünde, asker baskısını protesto etmek amacıyla 10 gündür devam eden yol kapatma eylemine askerlerin müdahalesi sonucu 1’i ağır, 3 kişi yaralandı.

BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş: 'Askerler bize saldırdı'
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


Şemdinli ilçesinin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Yeşilova köyü sakinleri tarafından asker baskısına karşı 10 gün önce askeri karakol önünde başlatılan yol kapatma eylemine askerler halka gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sonucun da 1'i ağır 3 kişi yaralandı

BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş: "Yeşilova’da asker bize saldırdı"

Konu hakkında bilgi veren BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş; "bilindiği üzere yaklaşık 10 gün önce Yeşilova Köyü’nde köylüler tarafından yol kapatma eylemi başlattıldı. Bu konu ile ilgili sürekli köylülerle iletişim halindeydik. Bizlerde BDP olarak oluşturduğumuz bir heyet ile bugün Yeşilova köyüne giderek köylüler ile görüştük. Yetkililer burada halkın sorununu çözeceklerine yol kapatma eylemi nedeniyle erzak gitmeyen karakollara çözüm olarak, yeni güzergahlar belirleyerek yol açmak istendi. Köylüler de yetkililerin, bu durumuna tepki gösterdi. Bizlerde heyet olarak görüşmek istedik ancak askerler bize de jop ve gaz bombalarla saldırdı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER