Bolu'da Kürt Öğrenciye Saldırı

Bolu'daki Kürt öğrenciler ülkücü grupların saldırılarının arttığına dikkat çekerken bugün kampüsten servise binen bir Kürt öğrenci bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı.

Bolu'da Kürt Öğrenciye Saldırı
 Bolu’da Kürt öğrenciler can güvenliklerinden endişe ettiklerini anlatırken, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okuyan bir Kürt öğrenci bugün kampüsten bindiği serviste bıçaklanarak yaralandı.

Yaralanan öğrencinin bir arkadaşı bianet’e ülkücü bir grubun saldırıyı gerçekleştirdiğini, yaralanan arkadaşlarının hastaneye kaldırıldığını, kampüste saldırıya karşı protesto başladığını söyledi.

Bolu’daki Kürt öğrenciler dün gece evlerinin önünde sivil polisler ve ülkücü bir grup olduğunu öne sürdükleri kişilerin beklediğine dair fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak, baskı ve tehditlerin arttığına dikkat çekmişti.

Ekim ayında da ülkücü grupların saldırısına uğrayan Kürt öğrenciler bianet’e saldırıların uzun süredir yaşandığını belirterek   “Bolu’da durum dayanılmaz bir hal aldı” demişti.

"Saldırıların sürmesinden endişeliyiz"

Bolu'dan isminin açıklanmasını istemeyen başka bir öğrenci ilde uzun süredir Kürt öğrencilere yönelik saldırıların sürdüğünü belirterek son yaşanan saldırılarla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"İki gün önce Roboski anmasının ardından halı sahaya giden bir arkadaşımız, çıkışta maça gelen ülkücü iki takımın saldırısına uğradı. Dün akşam saatlerinde İzzet Baysal Caddesi’nde ülkü ocaklarından olduğunu bildiğimiz kişiler iki arkadaşımızı silahla tehdit etti. Akşam da evlerinin önünde devriye gezdi.

"Bugün de arkadaşımız kampüsten inerken telefonda Kürtçe konuşması üzerine saldırıya uğruyor ve otobüsten atılıyor."

Bolu’da 1998 yılında bıçaklanarak öldürülen Kenan Mak’ı hatırlatan öğrenci, benzer durumun yaşanmasından kaygılı olduklarını dile getirdi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER