Demirtaş: AKP-Cemaat el ele halka kan kusturdu

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'in farklı halkların ittifak kurabileceği bir il olduğunu belirterek, Erdoğan'a, "Siirt sana sahip çıktı ama sen Siirt'e ihanet ettin.

Demirtaş: AKP-Cemaat el ele halka kan kusturdu
BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'in farklı halkların ittifak kurabileceği bir il olduğunu belirterek, Erdoğan'a, "Siirt sana sahip çıktı ama sen Siirt'e ihanet ettin. Siirt halkını meydanlarda coplattın" diye seslendi. Demirtaş, 'Gülen Cemaati ile AKP'nin birlikte hareket ederek halka kan kusturduğunu' söyledi.


BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, dün Siirt'teki aday tanıtımlarının ardından il örgütleri tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, HDP Siirt İl Örgütü üyelerinin de katıldığı etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra BDP ve KCK amblemleri, sarı-kırmızı-yeşil flamalar ile "Roboski Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız", "Bi rêveberîya xweserî ber bi nasnameya azad", "Özyönetimlerle Özgürlüğe", "Unutursak Kalbimiz Kurusun - Rojava için Adalet İstiyoruz" yazılı pankartlar da asıldı.

Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, kendilerinin sıradan bir seçim çalışmasının ötesinde, büyük bir siyasi mücadelenin parçası olarak seçimlere katıldıklarına vurgu yaparak, "Seçim ve sandık için kurulmuş bir parti değiliz. Bizim en büyük hedefimiz; halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır. Seçimlere de bu nedenle giriyoruz. Her şeyin halkımızın özgürlüğüne hizmet etmesi lazım ve bütün çalışmalarımız bu bakış açısıyla yapılmalıdır. Özgürlükle ilgili bütün taleplerimizi dünyaya seçim meydanlarından bir kez daha haykırmanın fırsatını yakalayacağız" dedi.

ERDOĞAN'A: SİİRT'E İHANET ETTİN!

Demirtaş, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla beraber AKP ve Gülen Cemaati arasında yaşanan çatışmaya değinerek, şöyle konuştu: "Egemenlerin kendi arasındaki iktidar yarışına, rant, hırsızlık yarışına alternatif olduğumuzu göstereceğiz bu yerel seçimlerde. Bütün Siirt'te herkesin kapısını çalarak anlatmaya çalışacağız; Türkiye bu hırsızlara mahkûm değil. Halkın bu hırsızlara oy vermesini engelleyeceğiz. Ne hırsızdan yana olacağız ne de hırsızı koruyandan yana olacağız. Ne cemaatten yana olacağız ne paralel devlet ve çetelerden yana olacağız. Halka BDP'li adayların ardından doğru yolda yürümesi gerektiğini anlatacağız."

Siirt'in farklı halkların ittifak kurabileceği bir il olduğunu belirten Demirtaş, Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Siirt sana sahip çıktı ama sen Siirt'e ihanet ettin. Siirt halkını meydanlarda coplattın, gazlattın, Siirtli anaları burada dipçiklettin, copların altına verdin" diye seslendi. Demirtaş, "Bunu yalnızca cemaat polisi mi yapıyor? Hayır, AKP ile el ele Siirt halkına kan kusturdular. Burada sıkıyönetim, OHAL uygulamaları yaşandı, belediye başkanına kadar hakaret ettiler, gençleri ve çocukları sokak ortalarında katlettiler. Bunları yapan paralel devlet ise, buyursun Başbakan hesabını sorsun" dedi.

'SİİRT'TE BDP'NİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ'

Sandıktan AKP'ye çıkacak her oyun "bu hırsızlığı içime sindiriyorum" deme anlamına geleceğini ifade eden Demirtaş, "Sandıkta AKP'ye tek oy gitmemesi için mücadele verecek, AKP'ye ders vereceğiz. Siirt Belediye Başkanı arkadaşımızın seçilmemesi için neler yaptıklarını unutmayacağız. Bizi sandığa gömmeye çalıştılar. Ama biz buradan alnımız ak çıktık. Hiç kimsenin haddi değildir, BDP'nin Siirt'te önünün kesmeye çalışmak" diye konuştu.

Demirtaş, konuşmasını sonunda tutsak yakınlarını ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ailelerini selamlayarak bitirdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER