Beko: Bu topraklar artık kana doydu, şimdi barış zamanı

DİSK Genel Başkanı Beko, Türkiye’de adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildiğini belirterek, “Bu topraklar artık kana doydu, şimdi barış zamanı” dedi.

Beko: Bu topraklar artık kana doydu, şimdi barış zamanı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, gündemdeki gelişmelerle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin devreye soktuğu savaş konsepti ile Türkiye’de adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildiğini belirten Beko, “Bu topraklar artık kana doydu, şimdi barış zamanı. Daha önce ‘İç Güvenli Yasası Meclis’ten geçerse önümüzdeki günlerde Türkiye’de adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edilecek, savcıların talimatı olmadan, hakimlerin kararı olmadan, polisler, siyasi liderlerin talimatları tarafından bir çok arkadaşımız göz altına alınacak ve Türkiye bir polis devleti olacak’ demiştik. Türkiye’de oraya doğru bir gidiş var” dedi.

DİHA’nın haberine göre; Beko, “Biz bu ülkede barıştan kardeşlikten, demokrasiden insan haklarından, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan bir konfederasyon olarak ne askerlerimizin ne polisin ve ne de Suruç’ta katledilen gençlerimizin ölmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER