Beyaz Saray: Tampon bölge gündemimizde değil

Türkiye'nin Suriye krizinde şantaj olarak öne sürdüğü tampon bölge önerisi konusunda Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray, tampon bölgenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Beyaz Saray: Tampon bölge gündemimizde değil
Türkiye'nin Suriye krizinde şantaj olarak öne sürdüğü tampon bölge önerisi konusunda Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray,  tampon bölgenin gündemlerinde olmadığını söyledi.


Türkiye'nin Suriye krizi konusunda uzun zamandır Batı Kürdistan hedefiyle istediği tampon bölge fikri yeniden gündeme gelirken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Çarşamba günü yaptığı açıklamada Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde bu öneriye destek verdiğini söyledi.

Aynı gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiliz mevkidaşı Philip Hammond ile düzenlediği basın toplantısında bu fikrin "incelenmeyi hakkettiğini" söyledi.

Ancak daha sonra Kerry'ye bir düzeltme Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jennifer Psaki'den geldi. Psaki, "(Tampon bölge fikrini) hiçbir zaman dışlamadık ama bu aşamada bunu hayata geçirmeyi öngörmüyoruz" dedi.

Psaki'den sonra Beyaz Saray da bir açıklama yaptı. Beyaz Daray sözcüsü Josh Earnest, "Türklerin bir çok fırsatta ortaya attı fikirdir.  Kuşkusuz bunu onlarla konuştuk ancak şimdilik gündemde olan bir şey değil" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER