Bilgi Üniversitesi mezuniyet töreninde protesto

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ı sırtlarını dönerek protesto etti.

Bilgi Üniversitesi mezuniyet töreninde protesto

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin dün düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Rektör Mehmet Durman’ı konuşması sırasında sırtlarını dönerek protesto etti.

Üniversitenin Santral Kampüsü’nde düzenlenen tören sırasındaki protestoya rağmen konuşmasını sürdüren Rektör Durman, “Böyle bir protesto bekliyordum ama izin verirseniz ben de ifade özgürlüğümü kullanacağım” dedi.

Bunun üzerine bazı öğrenciler yüzlerini sahneye dönerek protesto eylemlerini sonlandırdı.

Balıkçıoğlu’na destek

Bilgi Üniversitesi’ndeki törende, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla Bilgi Üniversitesi’yle ilişiği kesilen Prof. Dr. Zeynep Balıkçıoğlu’na da öğrenciler, taşıdıkları dövizlerle destek verdiler.

Törende, “Zeynep hocanın yanındayız”, “İfade benim, özgürlük benim”, “Bunu da kayda alıyor musunuz?”, “Muhbir değil, hukukun katlinin tanığıyız” ve “Burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin memleketi” dövizleri taşındı.

İlk eylem İstanbul Erkek Lisesi’nden

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri de mezuniyet töreninde okul müdürleri Hikmet Konar’a konuşma yaptığı sırada sırtlarını dönerek protesto etmişti.

4 Haziran’da İstanbul Erkek Lisesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilerin müdüre sırtlarını dönerek sergilediği protesto ve yayınladıkları bildiri, 30’a yakın lisenin öğrencilerinden destek görmüştü.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER