Birçok kentte HDP'ye saldırı

Ege Üniversitesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu’nun ardından başta HDP’ye olmak üzere siyasal parti ve örgütlere yönelik saldırılar gerçekleşiyor.

Birçok kentte HDP'ye saldırı

Ege Üniversitesi’nde ülkücülerin saldırısı sırasında, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yaşamını yitirmesi sonrası pek çok merkezde HDP’ye, siyasal örgüt ve kurumlara yönelik saldırılar gerçekleşiyor.

Dün Trabzon, İzmir, Darıca gibi bölgelerdeki gerginliklerin ardından bugün de Erzurum, Kayseri, Sincan ve Adıyaman’da saldırılar var.

2 yıl önce askerde öldüğü iddia edilen Emek Partisi Darıca İlçe Örgütü Yöneticisi Mazlum Aksu’nun anmasına da bir esnaf tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı.

Adana

Adana’da Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’nde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan grup, o sırada yoldan geçmekte olan ve boynunda poşu bulunan 3 yurttaşa saldırdı.

Yurttaşlar polis tarafından saldırı yerinden uzaklaştırıldı.

Adıyaman

Adıyaman’da HDP ve DBP binalarına yönelik ülkücü saldırı tehdidine karşı parti binaları önünde toplanıldığı ve ortamın gergin olduğu öğrenildi.

Ankara-Sincan

HDP Sincan İlçe Örgütü binasına, ülkücü bir grubun gerçekleştirdiği saldırıda aralarında eş başkanında bulunduğu en az 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırıyı yapan ülkücülerin Kobani halkı için toplanan paraları çaldığı öğrenildi.

3 kişi bir müddet oturdu. İlerleyen dakikalarda ise partiye gelen 20 kişilik ülkücü grup ucunda demir bulunan sopalarla, saldırı gerçekleştirdi. Parti binasında bulunan eşyalara zarar verildiği saldırıda, maddi hasar meydana geldi.

sincan-hdp-22022015

Erzurum

Erzurum’da, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Mahallebaşı semtine 300 kişilik ülkücü grup tarafından yapılan saldırıda biri ağır olmak üzere 5 yurttaş yaralandı.

Ellerinde bıçak ve satırlarla mahalleye gelen ülkücüler tekbir getirerek mahallede bulunan ev ve işyerlerinin camlarını kırdı.

Eskişehir

Eskişehir’in Altu ilçesinde ikamet eden Kürt ailenin evine gece yarısı 8’inci kez saldırı düzenlendi. Saldırganların kullandığı molotofkokteyli ve silahlarından çıkan kurşunlar evin cam ve duvarlarına isabet ederken, saldırıda şans eseri herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadı.

Öte yandan, sabah saatlerinden bu yana Eskişehir kent merkezinde yürüyüş yapan ve birçok defa HDP il binası önünde toplanmak isteyen ülkücü gruplar, biri kadın 2 kişiye parti binası önünde saldırdı. Saldırıya maruz kalan erkeğin HDP yöneticisi Kadir Kabul olduğu ve kadının ise soy ismi öğrenilemeyen Meral adlı yurttaş olduğu öğrenildi.

HDP yöneticilerinden alınan bilgilere göre, Kabul ve Meral’a saldıran ülkücü grubun 3-4 kişinden oluştuğu ancak kent merkezinde saldırganların 3’erli gruplar halinde dolaştığı belirtildi.

İstanbul- Esenler

Esenler Tepe Mahallesi’nde bulunan HDP Mahalle Temsilciliği’ne gece saat 03.30 sıralarında 5 kişi olduğu belirtilen bir grup tarafından yapılan saldırı, temsilcilik önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Açıklamada, konuşan HDP Esenler İlçe Eşbaşkanı Selda Kaplan, partilerine dönük AK Parti ve karanlık güçler tarafından linç kampanyası başlatıldığını belirterek, saldırıların partilerini ve çalışmalarını yıldıramayacağını söyledi.

Hükümeti uyaran Kaplan, “Bundan sonraki her saldırı ve şiddet olayının failinin AKP Hükümeti olduğunu tüm halkımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

hdp-22022015

Kayseri

Kayseri Hunat Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılan ülkücü grup daha sonra HDP il binasına yürümek istedi.

İlk olarak polis engellemesiyle karşılaşan grup ara sokaklarda toplanarak HDP il binasına saldırdı. İl binasını kuşatıp camlarını kıran grup binaya saldırmak isterken attıkları taşlar ve maddelerden civarda bulunan esnaf ve binalara da zarar verdi. Gerginliğin sürdüğü belirtiliyor.

HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacar “Yaşanan saldırı gerçekten çirkindir. Polisin geç müdahale etmesini manidar buluyorum. Şu anda saldırılar sürüyor kısmen de olsa grup dağılmış durumda. Esnafa ve sağa sola şuursuz saldırılıyor, polis seyirci kalıyor” diye konuştu.

Kocaeli-Darıca

Askerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Emek Partisi Kocaeli Darıca İlçe Örgütü Yöneticisi Mazlum Aksu’nun ölümünün 2. yılı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte adının Aytekin olduğu öğrenilen bir esnaf pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırganın havaya doğru 7-8 el ateş ettiği öğrenildi. Saldırıda yaralanan olmazken, saldırgan gözaltına alındı.

Dün de Darıca’da HDP il binasına saldırı düzenlenmişti.

Mersin

Mersin’de bir grup Ulu Camii’de kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından “tekbir” getirerek DBP’li Akdeniz Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş güzergahında bulunan ve boynunda poşu bulunan bir yurttaşa saldırı girişiminde bulunurken, kaçan yurttaş sığındı.

Grubun önüne barikat kuran polis, Akdeniz Belediye binasına yürüyüşü engellendi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER