BKA'dan Kobani raporu!

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik yoğun saldırıları Almanya'da da güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

BKA'dan Kobani raporu!
 DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik yoğun saldırıları Almanya'da da güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Hamburg ve Celle'de Kürtlere saldırılar olurken, Alman Suç Dairisi (BKA)'nın Kobanê'ye ilişkin gizli bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. Raporda "Kobanê düşürse Kürtler Ankara ve uluslararası güçleri sorumlu tutacak" vurgusu dikkat çekiyor.


Almanya'nın kuzeyinde bulunan iki kent olan Hamburg ve Celle'de son 48 saatte DAİŞ yandaşlarının Kürtlere saldırmaları Almanya'nın gündeminde. Celle'de DAİŞ yandaşlarının Pazartesi günü Êzidilere yaptığı saldırının ardından başlayan olaylar dün çatışmalara dönüşürken, kentte gerginliğin bugün de sürdüğü öğrenildi.

DAİŞ YANDAŞLARI GRUPLAR HALİNDE CELLE'YE GİTTİ

"Cellesche Zeitung" gazetesi dün sayıları 100'ü bulan bir selefist grubun  Êzidilere saldırmak için kentte geldiğini yazmıştı. Ancak ANF'ye bilgi veren Celle'de yaşayan Kürtler Êzidilere saldırmak için bütün Almanya'dan kente gelen DAİŞ yandaşlarının sayısının 200'e yakın olduğunu bildirdiler. Celle polisi ise olaylara en az 100 kişinin karıştığını ve 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Celle'nin seçilmesi şüphesiz tesadüf değil. Nüfusu 70 bin civarında olan bu kent Almanya'da "Ezîdî kenti" olarak biliniyor. Celle'de 10 bine yakın Êzidi'nin yaşandığı gerçeğine rağmen polisin grupların kentte gelmesine göz yumduğu eleştirileri yöneltiliyor. Celle'de yaşayan Êzidi Dernekleri Federasyonu (FKÊ) Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Kaba kentte durumun normalleştiğini belirterek Êzidilere sağduyulu olmaları çağrısında bulundu.

'ÊZİDİLERE PROVOKASYONLARA GELMEYİN' ÇAĞRISI

ANF'ye konuşan Kaba "Pazartesi saldırılan Çeçen aile ile görüştük, onlar daha sonra gelen grupları tanımadıklarını ve hiç kimseyi yardıma çağırmadıklarını söylüyorlar. Biz de FKÊ olarak halkımıza gündemimiz şu anda Şengal, Kobanê ve Kürdistan'daki serhildanlardır diyoruz, hiç kimse provokasyonlara gelmesin" çağrısı yaptı.

Benzer bir gerginlik ve saldırı Hamburg'da yaşanması dikkat çekti. Kürt derneği yakınlarındaki Steindamm meydanında toplanan kalabalık bir grup ile Kürtler arasında taşlı, sopalı çatışmalar çıkarken, kentte polis bugün de alarmdaydı. Bugün Hamburg'da Kürtler kitlesel bir gösteri yaparak saldırıları protesto ederken, polis 14 kişinin yaralandığını bildirdi.

GÜVENLİK BİRİMLERİ KOBANÊ TEHLİKESİNİ BİLİYORDU!

Ancak Alman güvenlik birimlerinin Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırılarından yola çıkarak yaşanacakları önceden tahmin ettiği ortaya çıktı. Der Spigel dergisinin internet sitesinde bu akşam yer alan bir habere göre ülkenin iç güvenliğinden sorumlu olan güvenlik kurumu Alman Suç Dairesi (BKA) Kobanê'den yola çıkarak Almanya'da yaşanacakları olaylara ilişkin gizli bir rapor hazırladı.

Kobanê'nin DAİŞ'in eline geçmesi halinde kenntte katliamların yaşanacağına dikkat çeken rapor "Olayların sıçrayacağı ilk merkez Almanya olacaktır" öngörüsünde bulundu. Der Spiegel editörlerinin eline geçen raporda Kobanê'den dolayı ülkedeki PKK taraftarlarının "duygusallaştığı" ve bu yüzden şiddet olaylarına karışabilecekleri iddiası yer aldı.

"ALMANYA'DAKİ ABD BİNALARI DA HEDEF OLABİLİR"

Raporda ayrıca "Kobanê düşürse Kürtler Ankara ve uluslararası güçleri sorumlu tutacak" vurgusu dikkat çekerken, Almanya'da Türk işyerleri, bankalar ve havayolu şirketlerinin saldırılarının hedefi olabileceği öne sürüldü. Almanya'daki ABD'ye ait binalarına da saldırı olabileceği rapordaki bir başka çarpıcı varsayım. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER