BM'den mülteciler için internetten bağış çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), üye ülkelerin bazılarının mülteciler için yapması gereken yardımları ödememesi nedeniyle bireylerin maddi yardımlarına yöneliyor.

BM'den mülteciler için internetten bağış çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM), üye ülkelerin bazılarının mülteciler için yapması gereken yardımları ödememesi nedeniyle bireylerin maddi yardımlarına yöneliyor. BM, Suriyeli 1,7 milyon mültecinin ihtiyacı olan gıda yardımının karşılanması için 64 milyon dolar toplamayı hedefliyor.


BM Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, 1,7 milyon Suriyeli mülteci için yapılan gıda yardımı fişi uygulamasının sona erdirildiğini duyurmuştu. Bazı üye devletlerin yapmayı taahhüt ettiği maddi yardımları ödemememesini gerekçe gösteren WFP, bireysel yardımlar ile mültecilerin gıda sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.

WFP tarafından yapılan çağrıda, “Eğer 64 milyon insanın her biri 1 dolar verseydi, Aralık ayında 1,7 milyon mültecinin beslenme sorununu çözebilirdik” dendi. WFP çağrısında, internet üzerinde başlatılan bağış kampanyası sayesinde bu miktarın 3 gün içerisinde toplanmasını hedeflendiğinin kaydedildi.

Çağrıyı bizzat duyuran WFP direktörü Ertharin Cousin,  mağazalarda alışveriş yapmaya olanak sağlayan gıda fişlerinin olmaması nedeniyle birçok mülteci ailenin açlıkla karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Cousin, “1 dolar bile bir fark yaratabilir. Birçok insan için 1 dolar çok az olsa da, mülteciler için kurtarıcı olabilir” dedi.

WFP tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ürdün, Lübnan, Türkiye ve Mısır’da bulunan 1,7 milyon için verilen gıda yardımı fişi uygulamasının durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu. Açıklamada, hangi BM üyesi ülkelerin yapması gereken katkı paylarını ödemediğine açıklık getirilmemişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER