BtcTurk'e erişim sorunu: İşlem yapılamıyor

Kripto para borsası BtcTurk'te dün başlayan erişim sorunu devam ediyor. Şirketin kurucusu Kerem Tibuk, sorunun Microsoft kaynaklı olduğunu söyleyerek, "Biraz zaman alabilir" dedi.

BtcTurk'e erişim sorunu: İşlem yapılamıyor

Yerli kripto para borsası BtcTurk'e kullanıcılar dün akşam saat 21.00'den bu yana erişim sağlayamıyor. Siteye girenleri karşılayan 'teknik sorun' açıklaması, geçen yıl kimi yerli kripto para borsalarında yaşananlar nedeniyle kullanıcılar arasında paniğe neden olarak, çeşitli söylentilerin yayılmasına neden oldu.

Siteye girenleri böyle bir sayfa karşılıyor.

TİBUK: TEKNİK BİR SORUN VAR

Yaşanan bu gelişme üzerine şirketin kurucusu Kerem Tibuk, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Tibuk, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ve teknik ekibin çalıştığını söyleyerek, zaman istedi.

 BtcTurk resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise yaşanan erişim sorununun Microsoft Azure kaynaklı olduğu belirtildi. Şirketin açıklaması şöyle:

"Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir."

TAM ZAMAN VERİLMEDİ

BtcTurk kullanıcıları ise hesaplarına ulaşamadıkları ve ilk etapta açıklama yapılmadığı için şikayetlerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Sorunun ne zaman giderileceğine ilişkin net bir zaman aralığı verilmemesi de eleştiri konusu oldu. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER