Burhan Kuzu, Güniz Akkuş'u Meclis'te ağırlamış

Uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayetle suçlanan İranlı Naci Şerifi Zindaşti'yi serbest bırakmaları için hakim ve savcılara baskı yapmak suçlamasıyla hakkında dava açılan Burhan Kuzu'nun suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla defalarca gözaltına alınan 'Hanım Ağa' lakaplı Güniz Akkuş'u Meclis'teki makamında ağırladığı ortaya çıktı

Burhan Kuzu, Güniz Akkuş'u Meclis'te ağırlamış
 Eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun  kendisini ‘Hanım Ağa’ olarak tanıtan ve son dönemde Sedat Peker’i tehdit ettiği gerekçesiyle kısa bir süre gözaltına alınan Güniz Akkuş’u Meclis’te Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptığı dönemde makamında ağırladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre  Güniz Akkuş, Burhan Kuzu’nun odasında makam koltuğuna oturdu, Kuzu’ya tahsis edilen makam aracına bindi. Burhan Kuzu, Güniz Akkuş’un AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu dönemde kendisinden destek istemek için Meclis’e geldiğini söyledi.


‘BENİ KIZDIRANLARA TEKME AT’

Güniz Akkuş ise görüşmeyle ilgili olarak şunları anlattı: “Ben 3 dönem milletvekili aday adayıydım. Bütün bakanlar ve milletvekilleriyle oturup kalktım. İçişleri Bakanımız bile seviyor beni. Benim tüm bakanlarla resmim var. Kuzu’nun makam aracına bindim. Milletvekili aday adayı olunca görüşmelere vs. gidiyoruz. Makam aracına tabii bineriz. Burhan Hocam bana şaka yapardı. Ben karate Türkiye şampiyonuyum. O da Anayasa Komisyonu Başkanı’ydı. Burhan Hocam derdi ki, ‘Senle kurula girelim beni kızdıranlara tekme at.'

Çete kurmak, haraç almak gibi suçlardan 22 yıl hapis cezası alan Güniz Akkuş, “Yargıtay hapis cezasını bozdu. Beraat ettim. Zaten FETÖ’nün hazırladığı bir dosyaydı” diye konuştu.


İYİ PARTİ’DEN KUZU’YA: NAMUSUN VARSA AÇIKLA

TBMM’de basın toplantısı düzenyelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP’li Burhan Kuzu’nun, katıldığı bir televizyon programında, uyuştucuru baronu İranlı Zindaşti’nin tahliye edilmesiyle ilgili “Türkiye’de yargıyı arayan ne ilk ne de son siyasetçi benim, bunlar doğal şeyler” sözlerine tepki gösterdi. Dervişoğlu, şunları söyledi: “Demek ki kendi işledikleri suça yasal düzenleme yaparak bir kılıf hazırlamışlar. Beni ilgilendiren şu; ‘Bu kabil yargılamalarda arayan ne ilk siyasetçiyim ne de sonum’ diyor. Burhan Kuzu’ya eğer fikir namusu var ise kendisi siyasetçi kimliğin ötesinde de akademisyen; bilimsel bir namusa sahipse kendinden önce arayanları ve kendinden sonra da aramaya devam edenleri açıklamalıdır.”

NE OLMUŞTU?

6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 3 adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı. 6 ay tutuklu kalan Zindaşti, gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti. Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına bir daha ulaşılamamıştı. İddiaya göre eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı. Cumhuriyet’in ısrarlı haberciliğiyle Zindaşti ile olan ilişkilerini fotoğraf ve HTS kayıtlarıyla belgelediği Burhan Kuzu hakkında başlatılan soruşturma iki önce ay tamamlandı ve Kuzu hakkında, “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER