Can Dündar: Parlamenterler tutuklanıyor Avrupa’dan bir ses çıkmıyor

Sınır Tanımayan GazetecilerÖrgütü’nün 25.ödül törenine katılan gazeteci Can Dündar, Türkiye’deki basın özgürlüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Can Dündar: Parlamenterler tutuklanıyor Avrupa’dan bir ses çıkmıyor
Sınır Tanımayan GazetecilerÖrgütü’nün 25.ödül törenine katılan gazeteci Can Dündar, Türkiye’deki basın özgürlüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dündar, “150 gazeteci Türkiye’de hapishanelerde bekliyor. Dünya çapında bir rekor. Türkiye dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi. Avrupa hükümetleri, bazı ülkeler kaygılı olduklarını söylüyorlar. Kaygılanmak için çok geç. Artık kaygılanmayın. Bir şeyler yapın. Görünen o ki Erdoğan kendi başkanlığını ilan edene kadar bütün kritik sesleri susturmaya kararlı” dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) 2016 yılı, 25.ödül töreni Strasbourg’ta yapıldı. Törene onur konuğu ve geçtiğimiz yıl RSF tarafından ödüllendirilen gazeteci Can Dündar katıldı.

 ÖDÜLLER TÖRENLE TAKTİM EDİLDİ 

RSF ödül töreninde ‘tehlikeyi göze alan, riskli gazeteci kategorisinde 9 gazeteci ödüllendirildi. Ödül verilen gazeteciler Hadi Abdullah (Suriye), Najıba Ayabi (Afganistan), Ahmed Rilwan (Moldovya), Mahfuz Anam (Bangladeş), İsmail Alexandrai (Mısır), Alfred Taban (Mısır), Seymour Khazi (Azerbaycan), Edouard Perrin (Fransa), Zaheena Rasheed (Kolimbiya). Yurttaş Gazeteci Ödülü ise Lu Yuyu Et Li Ting Yu (Çin Cumhuriyeti) kazandı.

Avrupa’ya seslenen Gazeteci Can Dündar, "Erdoğan’ın tavrı bizi şaşırtmıyor, çünkü biz onu tanıyoruz. Asıl bizi şaşırtan Avrupa’nın suskunluğu. Nasıl olur da bir ülke 150 gazetecisini, parlamenterlerini, belediye başkanlarını tutuklayıp, idam cezasını geri getirmeyi istemesine karşı Avrupa’dan bir ses çıkmıyor."dedi.

Can Dündar’ın açıklaması şöyle:

"Ne zaman Strasbourg’a gelsem ‘Kleber’ meydanında kendi resmimi gördüğüm zaman Strasbourg’u kendime yakın hissediyorum. Basın özgürlüğünden dolayı yargılanan, suçlanan insanlara sahip çıkan bir şehir Strasbourg. Geçen yıl bu zamanlarda bu sahnede ben ödül aldım. Türkiye’ye dönünce tutuklandım. Bugün geldiğimde, bu sene Cumhuriyet Gazetesinde arkadaşlarım, gazeteciler, yöneticiler hapiste.

150 gazeteci Türkiye’de hapishanelerde bekliyor. Dünya çapında bir rekor. Türkiye dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi. Avrupa hükümetleri, bazı ülkeler kaygılı olduklarını söylüyorlar. Kaygılanmak için çok geç. Artık kaygılanmayın. Bir şeyler yapın. Görünen o ki Erdoğan kendi başkanlığını ilan edene kadar bütün kritik sesleri susturmaya kararlı.

Erdoğan’ın tavrı bizi şaşırtmıyor, çünkü biz onu tanıyoruz. Asıl bizi şaşırtan Avrupa’nın suskunluğu. Nasıl olur da bir ülke 150 gazetecisini, parlamenterlerini, belediye başkanlarını tutuklayıp, idam cezasını geri getirmeyi istemesine karşı Avrupa’dan bir ses çıkmıyor. Bağımsızlık, özgürlük mücadelemiz devam edecek. Bizi destekleyen herkese, Strasbourg Belediyesi, Odyssee Sinemasına teşekkür ediyorum. / Demokrathaber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER