Canan: 'Yüksekova'da sivil inisiyatifin çalışmaları yarım kaldı'

Eski milletvekili Esat Canan, Yüksekova'da ölümlerin önüne geçmek için oluşturdukları sivil inisiyatifin çalışmalarının sokağa çıkma yasağı nedeniyle yarım kaldığını belirtti, öncelikle yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Canan: 'Yüksekova'da sivil inisiyatifin çalışmaları yarım kaldı'
HDP eski milletvekili Esat Canan, Yüksekova'da ölümlerin önüne geçmek için oluşturdukları sivil inisiyatifin çalışmalarının sokağa çıkma yasağı nedeniyle yarım kaldığını belirtti, öncelikle yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.


Çok yoğun zırhlı araç ile polis ve askerin sevk edildiği ilçede, mahallelere yönelik havan atışları yapılıyor. 

İlçede olan HDP eski milletvekili Esat Canan, sivil inisiyatif olarak ölümlerin önüne geçmek amacıyla yaptıkları tüm girişimlerin sokağa çıkma yasağı ile birlikte yarım kaldığını belirtti.

Canan şöyle konuştu: "İlçedeki sorunun ölümler yaşanmadan çözülmesi için bir sivil inisiyatif oluşturduk. Bu inisiyatifte sivil toplum örgütleri ile yerel aşiretlerin ileri gelenleri yer aldı. Hem resmi makamlar hem de hendeklerdeki gençlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Kan dökülmeden çatışma yaşanmadan sorunun çözülmesini amaçladık. Barikatların kaldırılması ve operasyonların durdurulması için görüşmeler yaptık. Ancak sonuç alamadan, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şu aşamada bir araya gelip görüşme olanağı olmuyor. Dolayısıyla çalışmalarımız yarım kaldı."

İlçede öncelikle sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerektiğini belirten Esat Canan, "Sivil inisiyatifin girişimlerini sürdürebilmesi için süre tanınmalıydı. Çalışmalarımızı sürdürebilmemiz, kan dökülmeden sorunun çözülmesi için sokağa çıkma yasağının öncelikle kaldırılması gerekiyor" dedi.

Canan, girişimlerini sürdüreceklerini belirtti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER