Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG kararına tepki

ABD'nin YPG'ye silah verme kararına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi. Çavuşoğlu "ABD yönetimi Türkiye'nin YPG tavrını iyi biliyor" dedi.

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG kararına tepki
Beyaz Saray’ın, Rakka’da IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’deki Kürt birlikleri YPG’ye silah verilmesini onayladığını duyurmasının ardından, AK Parti hükümetinden tepkiler gelmeye başladı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin ‘Kabul edilemez’ açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilk resmi açıklamayı yaptı.


Çavuşoğlu “YPG’ye verilen her silah Türkiye’ye yönelik tehdittir. ABD yönetimi Türkiye’nin YPG tavrını iyi biliyor.” dedi.

Çavuşoğlu’nun  açıklaması şu şekilde; “Rakka yüzde 99 küsür orana Sunni Arap bir şehirdir. Suriye’nin ve Suriye içindeki şehirlerin geleceğini iyi planlamamız lazım. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriye’nin istikrarını önemsiyorsak, burada yanlış adımlar atmamamız lazım. YPG-PKK ikisi de terör örgütüdür, aralarında hiçbir fark yoktur. Sadece adı farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiye’ye yönelik tehdittir. Daha önce YPG’ye verilen silahların Türkiye’de PKK’nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Bizim bu konulardaki düşüncelerimizi Amerikan yönetimi çok iyi biliyor. Tüm bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ve Trump bizzat görüşecektir, değerlendireceklerdir.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER