Celal Doğan seçim çalışmalarının startını verdi

HDP'nin Antep milletvekili adaylarından Celal Doğan, seçim çalışmalarının startını İstanbul'da Suruçlularla buluşarak verdi.

Celal Doğan seçim çalışmalarının startını verdi
HDP’nin Antep milletvekili adaylarından Celal Doğan, seçim çalışmalarının startını İstanbul'da Suruçlularla buluşarak verdi. HDP'de yeni bir isim olduğunu fakat HDP'de ne yabancı ne de yalnız olduğunu belirten Doğan, "Eğer barışı egemen kılabilirsek, özgür yaşam egemen kılabilirsek benim HDP'de en büyük onur madalyam bu olacak" dedi.


Antep eski milletvekili ve uzun yıllar Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yürüten, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde ise HDP'nin Antep 1'inci sıra milletvekili adayı olan Celal Doğan, adaylığının açıklanmasının hemen ardından ilk seçim çalışmasını bulunduğu İstanbul'da Suruç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek yaptı. Doğan ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, dernek binası önünde davul eşliğinde büyük coşku ile karşılandı. Doğan, dernek binası önünde halay çeken kitle ile birlikte bir süre halay çektikten sonra yurttaşlara seslendi. 

Kendisinin de aslen Suruçlu olduğunu belirten Doğan, Kobanê'nin sınır komşusu olan Suruç halkının Kobanê direnişine desteğinin büyük olduğunu söyledi ve "Kobanê'nin dünya tarihine yazdığı zaferde Suruç'un büyük desteği olmuştur. Kobanê direnişiyle bugün Ortadoğu'ya rol model olmuştur. Kobanê Ortadoğu'nun ışığı olacaktır. Türkiye IŞID'le ortak olacağına Kobanê ile ortak olmayı namus görevi bilmelidir" dedi. Artık Ortadoğu'da Kürt halkının söz sahibi olduğunu vurgulayan Doğan, "Hem Türkiye'de hem Ortadoğu'da Kürt halkının ortaya koyduğu demokrasi söz sahibi olacaktır. Ve bu demokrasi sadece Kürtler için değil tüm halklara lazımdır" diye konuştu.

Ardından Doğan ve HDP İstanbul İl Eş Bakanı Ayşe Erdem, kendilerini karşılayan Suruç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Şeker, Doğu Güneydoğu Dernekleri Federasyonu Başkanı ve HDP'nin İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayı Abdulhakim Daş ve birçok sivil toplum örgütü ve yöre derneklerinden yöneticilerle birlikte dernek binasına geçti. Suruç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Şeker, Doğan'ın ziyaretinin seçim çalışmalarına kendi derneklerinden başlaması bakımından önemli olduğunu vurguladı ve Antep'teki Suruçluların, Doğan ve diğer HDP milletvekili adayları ile dayanışma içinde olacağını söyledi. 

Dernek yöneticileri ile bir süre sohbet eden Doğan, “İlk seçim çalışmamı kendi bölgem dışında İstanbul'da yapmam da enteresan bir durum oldu. Ama ben de bir Suruçluyum ve köklerimin geldiği yerden insanlarla birlikte seçim çalışmasının startını vermenin nasip olması da güzel bir durum" dedi. HDP'de yeni bir isim olduğunu fakat HDP'nin mücadelesine yabancı olmadığını ve HDP'de kendisini yalnız da hissetmediğini ifade eden Doğan, "Biz 68 kuşağından insanlarız. O zaman arkadaşlarımız 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ dediler idam sehpalarında. O yüzden HDP'nin verdiği mücadeleye yabancı değilim. Ne yalnız ne de yabancı hissediyorum. Eğer barışı egemen kılabilirsek, özgür yaşam egemen kılabilirsek benim HDP'de en büyük onur madalyam bu olacak" dedi.

Dernek yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerle karşılıklı sohbetin ardından Doğan başarı dilekleri ile seçim bölgesine uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER