Dersimliler: İki HDP adayını da Meclis'e göndereceğiz

7 Haziran'daki seçimlerde tek seçenek olarak Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) işaret eden Dersimliler, iki milletvekili adayını da Meclis'e göndermeye hazır.

Dersimliler: İki HDP adayını da Meclis'e göndereceğiz
7 Haziran'daki seçimlerde tek seçenek olarak Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) işaret eden Dersimliler, iki milletvekili adayını da Meclis'e göndermeye hazır. HDP'nin Aleviler ve tüm ezilenlerin sesi olduğunu söyleyen Dersimliler, herkesi HDP'yi desteklemeye çağırdı.


'YOLUMUZU HDP İLE AYDINLIĞA EMANET EDELİM'

"Dilimiz, kültürümüz, tarihimiz ve inancımızın özgürlüğü için HDP tek seçenek" diyen Veli Dede, HDP'nin barajı aşması halinde demokrasinin güçleneceğini ve insan hakları sorunlarının çözüleceğini vurguladı. 

Veli Dede, "Televizyonlarda, gazetelerde görüyoruz; bizim vekiller hep sokaktaydı, halkı dinliyor, halka soruyordu. Halk için çalışıyordu, Meclis'e halk için çalışanlar girmelidir" diyerek, şöyle devam etti: "Alevilerin, Kızılbaşların sorunlarına çözüm arayan tek parti HDP'dir. Sadece Alevilerin değil, ezilen her toplumun sesi oluyor. Yani HDP mazlumların sesidir. Bizler her zaman mazlumdan yana olduk, buradan gençlerimize sesleniyorum; mazlumdan yana olarak, umudumuz olan HDP'yi güçlendirelim. HDP'nin güçlenmesiyle birlikte halklarımız güçlenecek; inancımız, tarihimiz, yolumuz kaybolmayacak; geleceğe, çocuklarımıza taşınacak. Bunun için yolumuzu karanlığa değil, aydınlığa emanet etmeliyiz."

'92 YILLIK OYUNU BOZACAK TEK GÜÇ HDP'

Şehir merkezinde tatlı satarak geçimini sağlayan 47 yaşındaki Tekin Can ise "Şu an sorunlarımıza cevap olacak tek parti HDP'dir. O yüzden oyumuzu sesimiz olacak partiden yana kullanacağız. HDP'yi destekleyeceğiz" dedi.

İki vekil çıkarmak zorunda olduklarının altını çizen Aysel Yıldırım da "92 yıldır Dersim vekil çıkarıyor ancak 92 yıldır Dersim'i hep erkekler temsil ediyor. Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Dersim'in ilk kadın Belediye Başkanını nasıl seçmişsek ve sesimizi yükselttiysek, bugün de aynı şekilde 92 yıllık oyunu bozmak için Edibe Şahin'i de seçip Dersim'den iki vekil göndereceğiz" diye konuştu.

Yıldırım, şu mesajı verdi: "Dersim Zarife’nin, Besen’in, Zilan’ın, Sakine’nin diyarıdır. Bizler de bugün kadın olarak kadın yoldaşlarımıza söz veriyoruz... 92 yıllık oyunu bozacak tek güç HDP'dir. Bundan dolayı kadınlar, gençler olarak 92 yıllık oyunu bozmak adına HDP'nin yanında yer alacağız."

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER