Çetelerin eşzamanlı saldırısı geri püskürtüldü

DAİŞ çeteleri Xerîta köprüsü, Til Baz, Til Cezîrê, Xerîta, Til Tal, Til Necmê köyleri ve Til Necmê yakınlarındaki tavuk çiftliğini hedefleyerek, 9 kilometre uzunluğundaki hatta eş zamanlı düzenlediği saldırı YPG güçleri tarafından geri püskürtüldü.

Çetelerin eşzamanlı saldırısı geri püskürtüldü
DAİŞ çeteleri Xerîta köprüsü, Til Baz, Til Cezîrê, Xerîta, Til Tal, Til Necmê köyleri ve Til Necmê yakınlarındaki tavuk çiftliğini hedefleyerek, 9 kilometre uzunluğundaki hatta eş zamanlı düzenlediği saldırı YPG güçlerinin görkemli direnişi ile geri püskürtüldü. Kobanê'nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendi.


Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Rojava’nın Kobanê ve Cizîrê kantonundaki çatışmalar hakkında bilgi verdi.

DAİŞ çetelerinin 23 Şubat tarihinde Cizîrê Kantonu’nun batı sınırlarına yönelik başlattığı saldırılar ardından yaşanan çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Dün sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Suriye'nin çeşitli merkezlerinden getirdikleri tank, zırhlı araç, ağır silah ve takviye güç desteğinde Hasekê ile Til Temir arasında büyük bir saldırı düzenlemiştir.

Saldırılar, Xabur nehrinin bölgeden geçen kısmındaki tek köprü olan ve Hasekê'ye 23, Til Temir'e ise 14 km uzaklıkta bulunan Xerîta köprüsü, Til Baz, Til Cezîrê, Xerîta, Til Tal, Til Necmê köyleri ve Til Necmê yakınlarındaki tavuk çiftliğini hedeflemiştir. 9 km uzunluğundaki hatta eş zamanlı düzenlenen saldırılara karşı güçlerimiz görkemli bir direniş sergilemiştir.

Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çete saldırıları durdurulmuş, çeteler, sızdıkları alanlardan püskürtülmüştür. Halen şiddetli çatışmaların yaşandığı alanda şimdiye kadar netleştirilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 10 cenazeyle birlikte 10 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirmiştir” dedi.

YPG Basın Merkezi, çete saldırılarının püskürtülmesinde büyük rol oynayan 6 YPG savaşçısının da kahramanca savaşarak yaşamını yitirdiğini belirtti.

Çetelerin dün gece Til Temir’e bağlı, Xebîş köyünde de bir saldırı düzenlemek istediğini kaydeden YPG Basın Merkezi, YPG / YPJ güçlerinin karşılık vermesi üzerine çete saldırılarının püskürtüldüğünü kaydetti.

YPG / YPJ güçlerinin dün gece Til Temir ile Alya arasında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini açıklayan YPG Basın Merkezi, “Saldırıda çetelere ait bir askeri araç imha edilmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

KOBANÊ’DE İKİ ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer taraftan DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı Kobanê direnişi de 206’ıncı gününde devam ediyor. YPG / YPJ güçleri Kobanê’nin güneyindeki Sepeta Ereban köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlediğini duyuran YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Aynı gece güçlerimiz Kobanê'nin güneydoğusunda da bir saldırı başlatmıştır. Minîfê Kor ve Xweydankê köyleriyle, Çelebî taş ocakları bölgesini hedefleyen saldırı ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra paylaşılacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER