Roboskililer: Dağlarımız katır cesetleriyle dolu

"Roboski için adalet" eylemlerinin 171’inci haftasında bir araya gelen Roboskili aileler,”Roboski’de yaylalarımız, arazilerimiz ve dağlarımız artık AKP’nin katlettiği katır cesetleriyle dolu" dedi.

Roboskililer: Dağlarımız katır cesetleriyle dolu

28 Aralık 2011’de, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Roboski’de 28’i aynı aileden 34 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürülmesini protesto etmek amacıyla Roboskili ailelerin başlattıkları “Roboski için adalet” nöbeti eylemi 171’inci haftada devam etti.

Roboski Mezarlığı’nda bir araya gelen aileler, adına açıklama yapan Veli Encü, Roboski halkına yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek “Roboski’de yaylalarımız, arazilerimiz, tarlalarımız ve dağlarımız artık AKP’nin katlettiği katır cesetleriyle dolu. Son bir ayda öldürülen 25 katır, AKP iktidarının katliamcı zihniyetini sürdürme ve öldürme konusundaki inadının gerçeğidir” dedi.

Hayvan hakları savunucularının da bu olay karşısında sessiz kaldığını belirten Encü, “Roboski’de halkımızın tek geçim kaynağı olan sınır ticareti engellenip, gençlerimiz, halkımız koruculaştırılmak isteniyor. Bilinsin ki kararlı mücadelemizle, onurlu duruşumuzla katliamcı zihniyetin bu baskıları ve tehditleri karşısında asla yılmayacağız” diye konuştu.

Encü, adalet arayışlarını, faillerden hesap soruncaya kadar devam ettireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER