Cemile Aslan'ın artık gidecek yeri var!

Nusaybin'de tek başına yaşayan ve gidecek yeri olmadığı için sokağa çıkma yasağı olan bölgede kalan 84 yaşındaki Cemile Aslan'a yardım eli uzatıldı. Mardin'e gitmek isteyen Cemile Aslan isteğine kavuşacak

Cemile Aslan'ın artık gidecek yeri var!
İdris EMEN / RADİKAL 

Sokaağa çıkma yasağının 7 kez uygulandığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde çatışmaların yaşandığı Abdulkadirpaşa mahallesinde tek başına kalan ve kimsesi olmadığı için mahalleyi terk edemeyen 84 yaşındaki Cemil'e Aslan için Nusaybin Seyidler Derneği harekete geçti. Dernek Başkanı Abdullah Öngün dün Cemile Aslan'ı ziyaret etti. Mahalledeki yaşlı ve özürlüleri ziyaret eden Öngün,''Radikal'in haberi üzerine harekete geçip burada yardıma muhtaç aileleri ziyaret ettik. Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ilan edilirse buradaki yaşlı ve özürlüler kendilerine bakamaz. Cemile annemiz için gereken ne ise yapacağız' dedi


'ÇATIŞMA VE YASAKLARDAN EN ÇOK ÇOCUK VE YAŞLILAR ETKİLENİYOR'

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalardan en çok yaşlı ve çocukların zarar gördüğünü söyleyen Abdullah Öngün,''bu gün mahalleyi gezerek yardıma muhtaç aileleri tespit ettik. Bu ailelerin her türlü ihtiyacı derneğimiz tarafından karşılanacaktır. Derneğimizden görevlendirdiğimiz arkadaşlar her gün mahalleleri gezerek bu aileleri ziyaret edecek. Yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında bulunacağız' dedi. 

CEMİLE ASLAN MARDİN'E GİTMEK İSTİYOR

84 yaşındaki Cemile Aslan'ın Mardin'e gitmek istediğini söyleyen Öngün,'Cemile annemiz kimsesi olmadığı için zor şartlarda tek başına yaşıyor. Yaşadığı evin koşulları çok kötü. Tek odalı evde kartonların üstünde yatıyor. Cemile annemiz sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde Mardin'e gitmek istiyor. Kendisi istediği takdirde Cemile annemizi  Mardin'e götüreceğiz. Her gün kadın bir arkadaşımız Cemile annemizi ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılayacak' dedi.

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tek başına yaşayan Cemile Aslan'ın hikayesi önceki gün Radikal'de yayınlanmış, bunun üzerine birçok okurumuz Cemile Aslan'a yardım etmek için harekete geçmişti.


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER