Cezaa'da şiddetli çatışmalar: 140 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Irak ile sınırı olan Cezaa bölgesinde son üç gündür yaşanan şiddetli çatışmaların bilançosunu açıkladı.

Cezaa'da şiddetli çatışmalar: 140 çete üyesi öldürüldü
ANF'de yer alan habere göre; Halen devam eden çatışmalarda 140 çete üyesinin öldürüldüğünü bildiren YPG, 15 savaşçılarının hayatını kaybettiğini duyurdu.


Batı Kürdistan'ın savunma gücü YPG'nin Basın Merkezi, 19 Ağustos'tan bu yana Cezaa başta olmak üzere Irak ile sınırı olan bu hat üzerinde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. YPG, Şengal'de kırılan çetelerin büyük bir güç ve ağır silahlar getirerek saldırıya geçtiğini belirtti.

Basın Merkezi, "Rojava halkımızın onurlu duruşu ve YPG savaşçılarımızın kahramanca direnişi karşısında başarısızlığa mahkum kalan DAIŞ (IŞİD) çeteleri 19 Ağustos günü gece yarısından itibaren Derazor, Hol ve birçok yerden yoğun bir güç ve ağır silah getirerek Cezaa, Bêgara, Hemedan, Zerga ve Arcê hatlarından kapsamlı bir saldırı başlatmıştır" dedi.

ÜÇ GÜNDÜR YOĞUN VE İÇ İÇE ÇATIŞMALAR VAR

"İnsanlıktan nasibini almamış bu teröristlere karşı YPG güçlerimiz etkili bir direnişle karşılık vermektedir" denilen açıklamada,  üç gündür başta Cezaa ve Bêgara mevkileri olmak üzere bütün bu hatlarda yoğun ve iç içe çatışmalar yaşandığını kaydetti.

GÜVENLİK KORİDORUNU KAPATMAK İSTİYORLAR

Açıklamada, çetelerin Şengal'de açılan güvenlik koridorunu kapatmak ve başarısızlıklarının hırsını Cizîre Kantonu'ndan çıkarmak istediği belirtildi:  "Çeteci güçler bu saldırıyla Şengal'de kırılan çemberi yeniden tamamlamak ve güvenlik koridorunu kapatmak, bütün başarısızlıklarının hırsını Cezire kantonundaki halkımızdan çıkarmak istemektedir. Şu ana kadar çeteci güçler amaçlarına ulaşmamış, yaşanan çatışmalarda çetelere ağır kayıplar verdirilmiştir. Bu çatışmalarda güçlerimizce tespit edilen 140 çete üyesi etkisiz hale getirilmiştir. YPG güçlerimizin gösterdiği görkemli ve kahramanca direnişte ise 15 savaşçımız şahadete ulaşmıştır."

TIL TEMİR'DE DE 18 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Cezaa, Bêgara, Hemedan, Zerga ve Arcê hattındaki çatışmalar 21 Ağustos itibariyle de tüm şiddetiyle devam ettiğini belirten YPG,  şu bilgileri ekledi: "Yine dün (20 Ağustos) gece ayın saldırı kapsamında harekete geçen çete güçlerine yönelik Til Temir'e bağlı Menecir köyü yakınlarında YPG savaşçılarımız tarafından bir eylem de düzenlenmiştir. Maqla ve Arbain köyleri arasında bir çete konvoyunun hedeflendiği eylemde doçkalı 2 araç imha edilmiş, 18 çete üyesi de öldürülmüştür.

Şu ana kadar Rojava halkımız ve kazanımlarına yönelik bütün saldırılar nasıl başarısız kılınmışsa bu saldırı da şehitlerimizin kahramanca direnişi ve YPG savaşçılarının fedai ruh ve güçlü iradesi karşısında başarısız olmaya mahkumdur."

Cezaa beldesinde özellikle yılın başlarında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. YPG, Cizîre Kantonu'nun Irak'a olan sınır bölgelerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), El Nusra Cephesi ve Ahrar El Şam'a yönelik olarak 15-16 Şubat gecesi başlattığı operasyonlar sırasında Cezaa beldesi ve çevresindeki 11 köyün kurtarmıştı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER