CHP'den bayramlaşma mesaisi

Siyasi parti temsilcileri Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma ziyaretleri düzenliyor. CHP Genel Merkezi’nde ilk bayramlaşma AK Parti ile online yapıldı.

CHP'den bayramlaşma mesaisi

Siyasi parti temsilcilerinin geleneksel bayram ziyaretleri bu Ramazan Bayramı’nda da devam etti. Pandemi nedeniyle iki yıldır tamamı video konferanslarla yapılan bayramlaşmalar bu yıl bazı partilerce yüz yüze gerçekleşti.

Bu yıl en çok siyasi partiyle bayramlaşacak parti olan CHP’nin Genel Merkezi’nde ilk bayramlaşma AK Parti ile video konferans yöntemiyle yapıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki CHP kabul heyeti, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Canan Taşer’den oluştu.

AK PARTİYLE BAYRAMLAŞMA: KURBAN’DA YÜZ YÜZE

CHP’nin ilk bayramlaştığı AK Parti’nin bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Aydın ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK üyesi Ertuğrul Yörük yer aldı.

CHP’li Nazlıaka, “ayrı gayrılığın olmadığı”, “huzur, sağlık, barış, eşitlik ve demokrasinin” tesis edildiği bir Türkiye temennisiyle AK Partililerin bayramını kutladı.

Pandeminin bitmesini temenni eden AK Partili Özlem Zengin, Kurban Bayramı’nda yüz yüze olacaklarını söyledi. CHP Milletvekili Zeynel Emre iktidarın korona vaka sayılarının düştüğüne dönük açıklama yaptığını fakat yüz yüze görüşmenin yapılmadığını hatırlattı. Bunun üzerine Özlem Zengin de “15 gün önce planlama yaptığımızda pandemi verileri bu şekilde değildi” yanıtını verdi.

‘GENÇLERİN KAYGISININ OLMADIĞI ADİL BAYRAMLAR OLSUN’

CHP heyetinin ilk yüz yüze bayramlaşması Demokratik Sol Parti (DSP) ile oldu. DSP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, DSP Parti Meclisi Üyesi Metin Oktay, DSP Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğçe Tekçe yer aldı.

CHP’li Nazlıaka partililerin bayramını kutlarken, “Hepimizin bu bayramda dilekleri ortak. Bizler istiyoruz ki yakıt masrafını bilet masrafının düşünmek zorunda kalmadığı, eski kıyafetle idare edelim, yeni kıyafet almayalım denmediği, gençlerimizin gelecek kaygısı duymadığı adil bayramlar olsun. Hepimizin mücadelesi ortak” ifadelerini kullandı.

Yazılı kuralların olmasıyla demokrasinin uygulanamadığını, daha özümsemek gerektiğini belirten DSP’li Onur İste, “Demokrat olmanın bir zafiyet görüldüğü bir anlayış var. Demokrasinin içselleştirildiği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Demokrasi çalışmalarında CHP başat rol oynayacaktır. Size güvenimiz var” diye konuştu. Bunun üzerine Nazlıaka, “Umarım demokrasinin içselleştirildiği günleri hep birlikte kutlarız. Bütün siyasi partiler aynı noktaya gelecektir” diye konuştu.

Öğrencilere bilet ve fatura ödeme kampanyalarının olmadığı bir Türkiye hayal ettiklerini belirten CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Canan Taşer, “Askıda projelerin olmadığı bir Türkiye’yi kucaklayacağız” dedi.

VATAN PARTİSİYLE VİDEO KONFERANS İLE BAYRAMLAŞILDI

DSP’nin ardından CHP Vatan Partisi ile video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Vatan Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Kadın Kolları Başkanı Meltem Ayvalı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Barış Demiralay yer aldı.

‘İKTİDARIN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİ ÇOK AÇIK’

CHP’nin ikinci yüz yüze bayramlaştığı parti HDP oldu. HDP heyetinde İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez ve PM üyesi Aylin Hacaloğlu yer aldı.

CHP’li Nazlıaka, “Ayrılığın gayrılığın olmadığı bayramlar diliyoruz” dedi ve CHP’nin başlattığı ‘askıda bilet’ kampanyasına HDP’lilerden destek istedi.

Siyasetin giderek gerildiğini, ekonomideki gelişmelerin kötü olduğunu, bir şeyler yapmanın gerektiğini ifade eden HDP’li Katırcıoğlu, “Partinizi yakından tanıyoruz. Sizin camianızı iyi tanıyorum. Ekonomik krizden çıkmak için Kılıçdaroğlu’nun önerisi, bizim de katıldığımız kamucu anlayış. Perspektifimizin benzer olduğunu düşünüyorum. Hepimizin çabasıyla olacak. Seçim süreci çerçevesinde baktığımızda bu iktidarın bir şekilde değişmesi gerektiği çok açık” dedi.

Sözlerini, “Cumhurbaşkanının Gezi ve Osman Kavala açıklamalarından sonra kendini bitirdiğini düşünüyorum. Gezi spontaneydi, birileri düzenlemiş gibi algı çabasını herkesin gördüğünü düşünüyorum. Daha özgürlükçü bir iktidar için elimizden geleni yapacağız” ifadeleriyle sürdüren HDP’li Katırcıoğlu, “Demokratik bir ülke olarak nasıl inşa edeceğimizi konuşmamız gerekiyor. İnşallah bunu önümüzdeki dönemde konuşuruz” dedi.

CHP ve HDP heyeti
‘MÜCADELE TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRECEK’

CHP’nin de yer aldığı altılı masanın daha geniş bir yerlere ulaşabileceğini belirten HDP’li Aylin Hacaloğlu, “Ciddi bir sorun, ileriye dönük planın yapılması gerekiyor. Ekonomi adına bir takım yeni uygulamalar yapılacak ama ekoloji ve kadın odaklı ekonominin yapılması, öne çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul sözleşmesini de belirtmemiz gerekiyor. Kadın politikalarınım uygulanması gerekiyor” dedi.

Bu sözler üzerine Nazlıaka, “Ürettiğini hakça paylaşan bir Türkiye noktasında birleşiyoruz” ifadelerini kullanırken, CHP’li Zeynel Emre de Gezi kararını eleştirdi.

HDP’ye yönelik kapatma davasının sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, “Kobanê düştü düşecek demeseydi böyle olmayacaktı. Gezi olaylarını kim örgütlemiş olabilir? Kavala böyle bir insan değildir” dedi. Katırcıoğlu’nun bu sözleri üzerine Nazlıaka, “Biz ona Gezi olayları demiyoruz Gezi direnişi diyoruz” dedi. Katırcıoğlu, “doğru” ifadesinin ardından, “İyi ki varsınız, iyi ki varız. Bu mücadele önümüzdeki dönemde Türkiye’yi değiştirecek. Umarım olumlu adımlar atarız ve iktidarı değiştiririz” diye konuştu. CHP’li Nazlıaka’nın son sözleri ise, “İlk seçimlerde halkın iktidarı kurulacak” oldu.

‘SONUÇLAR MİLLETİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜCEK’

Millet İttifakı üyesi İYİ Parti adına CHP’ye bayramlaşmaya gelen heyette Ankara Milletvekili ve Seçimler İşleri Başkanı Şenol Sunat, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Arslan ve Gençlik Politikaları Başkanı Ceren Genç yer aldı.

Bayramın birinci günü her kesimden insanın olduğu bayram kahvaltısı düzenlediklerini belirten İYİ Partili Sunat, “İnşallah Türkiyemizde de bu bayram sofrasını kurmaya kararlı ve azimliyiz. İnşallah hep birlikte kuracağız. Ülkemizi bu girdaptan çıkarmaya inşallah nasip eder” dedi.

CHP’li Nazlıaka’nın “Erken seçim olur mu” sorusu üzerine Sunat, “İnşallah erken seçim olur. Erken, baskın, ne derseniz deyin Millet ittifakı başaracak. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülke için yararlı. İyi gidiyor. Neticede sonuçlar milletimizin yüzünü güldürecek” yanıtını verdi.

Karşılıklı temennilerin ardından İYİ Parti heyeti ve CHP’liler, “İstanbul sözleşmesi yaşatır” diyerek ayrıldılar.

CHP ve İYİ Parti heyeti
CHP İLE BAYRAMLAŞAN BBP HEYETİ: CUMHUR İTTİFAKI’NDA UYUM ORANI DAHA YÜKSEK

Büyük Birlik Partisi’nin bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Kadın Kolları Genel Başkanı Dilek Keskin ve MKYK Üyesi Arif Özdemir yer aldı.

BBP’nin İstanbul’da caddede yürürken samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in ailesine verdiği desteğe teşekkür eden CHP’li Nazlıaka, “Cezaların caydırıcı olması gerekiyor ama her şeyden önce cinayetlerin önlenmesi gerekiyor” dedi.

BBP’li Ahmet Yelis, altılı masanın görüşmeleri yakından izlediğini belirterek, “Bundan sonraki süreçte adaylıklar mesele olacak. Henüz daha Türkiye’nin ekonomik meseleleriyle ilgili tezlerin karşılıklı görüşüldüğü ortama geçemedik” dedi.

Bunun üzerine CHP’li Zeynel Emre, “Bundan sonraki aşama o olacak” diye konuştu.

Cumhur İttifakı olarak Millet İttifakı’ndan daha “rahat” olduklarını belirten BBP’li Yelis, “Bir birliktelik var. Biz 2018’de protokol olarak imzalamıştık. O günden bu güne Cumhur İttifakı devam ediyor. Cumhur İttifakı olarak daha rahatız. Bizde uyum oranı daha yüksek çünkü meselelere bakış oranı daha yüksek. Siz o zaman dört kişiydiniz” dedi. Bunun üzerine Nazlıaka, “Şimdi daha derinleşip gelişiyor” yanıtını verdi.

BBP’li Yelis’in, altılı masada bazı konularda görüş ayrılıkları olduğu, DEVA lideri Ali Babacan’ın liberal, CHP’nin devletçi ekonomik bakış açısı olduğu yönündeki sözleri üzerine Nazlıaka, “Sayın Babacan’a bunu soruyorlar. Bizzat yanıtı liberal bir ekonomi değil. CHP’nin tariflediği ekonomiye sahip olduklarını söylüyor. Derinleşen ve gelişen bir ittifak olduğunu söyleyeyim” diye konuştu.

CHP ile BBP heyeti
DP: DERHAL ERKEN SEÇİM

Demokrat Parti’nin bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik, YHD Başkanı Doğan Kiper Ulusoy ve Genel Başkan Danışmanı Cahit Karakuş yer aldı.

CHP heyeti askıda bilet kampanyasının detaylarını paylaştı ve günde 7 bin öğrenciden talep aldıklarını söyledi. Kampanyanın çok yararlı olduğunu belirten DP’li Çevik, Beştepe’de yapılan yemek organizasyonunu eleştirdi. Bunun üzerine Nazlıaka, “Halka da porsiyonları küçültün tavsiyesi veriyorlar. İnşallah bu anlayış ilk seçimde değişecek” diye konuştu.

İktidarın dış politikadaki adımlarını eleştiren DP’li Çevik, “Uluslararası arenada 'bir deli bir kuyuya taş atıyor bin akıllı çıkarmaya çalışıyor' durumuna gelindi. Cemal Kaşıkçı meselesinde Cumhurbaşkanı önce ‘bizi aptal sanmasınlar’ dedi sonra Suudi prense sarıldı” diye konuştu. DP’li Çevik, “24 saat bile bizim için önemli. Sosyal bir depresyon var. Derhal erken seçim talebimizi bayram vesilesiyle dile getirelim” dedi.

CHP ile DP heyeti
CHP’DEN MHP’YE: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

CHP ile MHP bu bayram da geride kalan iki yıl gibi video konferans yöntemiyle bayramlaştı. MHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyeleri Turan Şahin ve Fatih Çetinkaya yer aldı. CHP’li Nazlıaka’nın bayram dileklerinin ardından MHP’li Karakaya,
“Çok güzel temenniler. İnşallah daha güzel günlerde. Bütün insanlık alemi için iyilik temennilerini yaygınlaştırmak hepimizin vurgusu. İnşallah güzel olacak” dedi. Bunun üzerine Nazlıaka, CHP’nin son yerel seçimlerde sloganı haline gelen, “Her şey çok güzel olacak yanıtını verdi. Karakaya bu ifadeye, “İnşallah” diyerek karşılık verdi.

‘ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ALTILI İTTİFAK OLACAK’

MHP’nin ardından CHP heyeti Saadet Partisi’yle bayramlaştı. SAADET heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ali İmran Bozdoğan yer aldı.

SAADET’li Erol Bilgin’in “Altılı masa güzel birliktelik oldu. İnşallah tamamına erer. Bayramlaşmanın yüz yüze olması güzellik oldu” sözleri üzerine CHP’li Nazlıaka, “Altılı ittifaka bu süreçte büyük rol düşüyor. Ülkenin kaderini değiştirecek altılı ittifak olacak. İnşallah demokrasi bayrağını düştüğü yerden alıp göndere çekeceğiz” dedi.

Bu sözler üzerine CHP Milletvekili Zeynel Emre, “Altılı masayı masada olmayanlar daha çok konuşuyor. ‘ Farklısınız nasıl olacak’ diyorlar. Kimse de farklı değil. Amacınız ülkeye hizmet etmekse kimse farklı değil. Ellinin üzerinde oy alacağız diyorsanız her kesimin bir arada olması şart” diye konuştu.

CHP ile SAADET heyeti
‘AYARINI BOZDUĞUN KANTAR GÜN GELİR SENİ YANLIŞ TARTAR’

CHP ile bayramlaşmaya gelen Anavatan Partisi’nin heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Serdar Demirhan ile MYKY üyesi Halil Aslan yer aldı. Anavatan Partili Demirhan, yeniden yapılandıklarını yetmiş ilde örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını ve kasım ayındaki seçime hazır olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çok sayıda siyasi parti kurulduğunu, bunun siyaset için önemli olduğunu belirten CHP’li Nazlıaka, “Barajın sıfırlanmasını istedik. Yeni ittifak modeli ile bunu değiştirdiler. Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni yanlış tartar” diye konuştu.

CHP ile Anavatan Partisi heyeti
GENÇ PARTİ: GENÇKEN GİRDİK YİRMİ SENEDE YAŞLANDIK

Anavatan Partisi’nin ardından CHP ile Genç Parti görüştü. Genç Parti heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Nevra Koşe, Fikri Yılmaz yer aldı.

CHP’li Nazlıaka, Genç Parti içerisinde gençlerin yoğun olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Genç Partililer, “Bizi biraz yaşlı gördünüz sanırım” dedi. Gülüşmelere neden olan bu diyaloğun ardından Genç Partili Koşe, “Biz gençken girdik yirmi senede yaşlandık” diye konuştu. Partililer gençlerin yoğunluğunun yüksek olduğunu ifade etti. / DUVAR 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER