CHP'li Aygün: Cinayetin Sorumlusu Faşist Tayyip Erdoğan'dır

Berkin Elvan'ın ölüm haberini alan siyasiler, düşüncelerini Twitter hesaplarından paylaştı. En sert tepkilerden biri Hüseyin Aygün'den geldi.

CHP'li Aygün: Cinayetin Sorumlusu Faşist Tayyip Erdoğan'dır
 Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren 15 yaşındaki Berkin Elvan hayatını kaybetti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 269 gündür tedavi altında bulunan ve son günlerde durumu ağırlaşan Elvan hayatını kaybetti.

Elvan'ın ölüm haberini alan yakınları ve arkadaşları hastane önüne geldi.

SİYASİLERİN MESAJLARI

Berkin Elvan'ın ölüm haberini alan siyasiler duygu ve düşüncelerini Twitterhesaplarından takipçileriyle paylaştı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: "Gezi'de güvenlik güçlerine "şiddetle' destan yazdıranlar Berkin'in de faili. Bazı oğullar halkın pahasına rağmen yaşatılırken, halkın oğulları "destan yazdırılarak' öldürülüyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: "Berkin Elvan da artık gökyüzünde. O artık gelecek nesillerin yıldızı olacak. Rahat uyu Berkin. Ailesine sevenlerine sabır diliyorum."

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: "Bu ülkede çocuklarının yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında göz altına alındığını televizyondan öğrenen babalar var. 14 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderip 16 kilo cansız vücudunu teslim alan babalar var. Talimatı ben verdim diyenler yazıklar olsun size."

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay: "Ekmek almaya giderken vurulan çocuk, Berkin Elvan öldü. Mekanı cennet olsun ve "Zalimler için yaşasın cehennem!"

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal: "Berkine Allah'tan rahmet dilerim. Acılı yakınlarına sabır dilerim. Mekanı cennet olsun."

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür"Bazen söz biter kendinle hesaplaşmaya girersin. Berkin Elvan yaşam mücadelesini sen mi kaybettin yoksa biz mi? Rabbim rahmet eylesin."

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz: "Artık ağıtlarda yaşayacaksın. Nemrutlar unutulacak. Sonsuza kadar dilden dile anlatılacaksın çocuk. Işıklar içinde uyu. Çocuktu. Oyun oynayacak yaşta toprağa verdik onu. Artık ağıtlarda yaşayacak. Nemrutlar. Arkanızda bıraktığınız acılar bizim onurumuzdur. Bir gün bunların hepsi bitecek. Neler neler bitmedi ki. Sonra ne adınız kalacak ne de şanınız."

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş: "İstanbul'da Gezi olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ı kaybettik. Ben ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Ötekileştirme son bulmalı. Ekmek almaya giderken gaz kapsülü ile yaralanan masum evladımızın ölümünü hiçbir vicdan kabul edemez."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba"Berkin Elvan'ın katili bu memleketin yüzde 51'inden öldüresiye nefret edenlerdir. Ali İsmail'in, Ethem'in katili ile Berkin'in katili aynıdır."

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün: "Berkin 270 gün direndi ve az evvel Kırkların Katarı'na yürüdü, cinayetin sorumlusu "Polis destan yazdı' diyen faşistTayyip Erdoğan'dır. Berkin, seni başındaki yaralarından öpüyoruz son kez ve söz veriyoruz: Kanın Okmeydanı'nda yerde kalmayacak, hesap sorulacak. Diktatör Tayyip, AKP çeteleri ve Gezi'de gencecik evlatlarımıza kıyan katil polisler mutlaka yargılanacak."

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan"Berkin Elvan bu kaçıncı çocuk ölümü devlet fişeklerinde; elbet paslı vicdanlarınıza yumruklar inecek, uykularınız bölünecek." / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER