Cizre'de de Rojava için çadır kuruldu

Şırnak'ın Cizre’nin ilçesinin Batı Kürdistan ile olan sıfır noktasında, IŞİD çetelerine karşı direniş çadırı kuruldu. Çadırı binlerce kişi yürüyüşle ziyaret etti.

Cizre'de de Rojava için çadır kuruldu
Şırnak'ın Cizre’nin ilçesinin Batı Kürdistan ile olan sıfır noktasında, IŞİD çetelerine karşı direniş çadırı kuruldu. Çadırı binlerce kişi yürüyüşle ziyaret etti.


BDP,  HDP, MEYA-DER, Cizre Belediyesi, Barış Anneleri, KESK, DİSK, Kurdi-DER, TTB’nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Cizre'nin Batı Kürdistan ile olan sınır noktasında direniş çadırı kuruldu.

Akşam saatlerinde çadırı ziyaret etmek üzere binlerce kişi Sur Mahallesi’nin Çarkendal alanında toplandı.  HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Abdulaziz Bilgi, Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ile Kadir Kunur, ilçedeki bütün sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında olduğu binlerce kişi İpek Yolu olan Nusaybin Caddesi’ne çıkarak, çadırın kurulduğu Rojava sınırındaki Saklan’a doğru yürüdü.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve KCK bayrakları ile  “Kobanî tu ne bi tenê yî, Cizîra Botan bi te re ye” pankartını açarak kitle, alkış ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında kitle sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Kobanî”, “YPG” ve “Biji berxwedana YPG’ê” sloganlarını attı. Kitlenin yürüyüşüne yüzlerce kişi de damlara ve pencerelere çıkarak kitleyi zafer işaretleri ve zılgıtlarla destekledi.

Yürüyüşe katılan kadınların sarı, kırmızı ve yeşil renkli filamalar takması dikkat çekerken, yürüyüş boyunca alkış ve zılgıtlarıyla yürüyüşe renk katmaları ve yine yürüyüşe katılan 80 yaşındaki bir dedenin bastonuyla zar zor yürümesine rağmen yürüye katılıp direniş çadırını ziyaret etmesi dikkat çekti.

Yürüyüş halinde kitle Saklan alanında Rojava sınırının sıfır noktasında kurulmuş olan çadırı yaklaşmasıyla Hudut Karakolu’nda çok sayıda asker ve polis ile zırhlı araç takviyesi yapıldı görüldü.

Bütün önlemlere rağmen çadıra büyük bir coşkuyla ulaşan kitlenin sınırda bulunan askeri nöbet kulelerine Öcalan’ın posterleri ile PKK ve KCK bayraklarını asmaları üzerine jandarma yetkilileri sık sık milletvekili Faysal Sarıyıldız’ı arayıp poster ve bayrakları indirmelerini istediği öğrenildi.

Burada yapılan eylem ile ilgili açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kobani Kantonu'nda Rojava halkının büyük bir kahramanlık ile özgürlük ve onurun savaşını sürdürdüğünü anlatarak, “Rojava’da Kürt halkının onuru için onurlu bir mücadele sürdürülüyor. Çok zor şartlarda onurunu korumanın savunmasını sürdürüyorlar. İŞİD çeteleri Musul’dan elde ettiği üst düzey teknik ve askeri malzemeyle Kürt halkına saldırı düzenliyor.”dedi.

“Bu günler Kürt halkı için tarihi ve çok önemli günlerdir. Bu günden itibaren Rojava devriminin izleyicisi kalmamamız gerekiyor.”diyen Sarıyıldız,  şöyle konuştu: “Rojava devrimi artık sadece Rojava devrimi değil bütün Kürt halkının devrimi ve ezilen bütün dünya halklarının devrimidir. Rojava devrimini uzaktan izleme günleri geride kaldı ve artık bu devrimin içinde bizzat yer almamız gerekiyor. Burada sınırlarda nöbet tutup çete faaliyetlerini gözetleme ve bu faaliyetleri boşa çıkartmak için bu direniş çadırlarında nöbet tutacağız. Bütün programlarımızı burada sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra yine il, ilçe, belde ve köylerde örgütlenmemizi güçlendirip Rojava halkımıza gereken her türlü desteği sağlamamız lazım.”

Öcalan'ın seferberlik çağrısını da hatırlatan Sarıyıldız, şöyle dedi: "Rojava devrimi Kürtlerin onurudur. Toplumun tüm kesimleri genç, yaşlı, kadın, erkek, fakir, zengin devrimi kucaklamalı, devrimin kucaklaması talimat olara algılanmalıdır. Bizlerde bu hassasiyetler içerisinde çaba göstermeliyiz. İnsanlığın, onurun, ve özgür yaşam için bu devrime her türlü katılım sağlamalıyız ve destek sunmalıyız. Kürdistan topraklarında bundan sonra sınırları tanımamalıyız."

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER