Suriyelilerin işyerlerine satırlı baskın

Adana’da satırlı, maskeli bir grup, Suriyelilerin işyerlerini bastı.

Suriyelilerin işyerlerine satırlı baskın

Adana’da esnaf ile Suriyeli sığınmacılar arasında işyeri açıp ticaret yapma konusundaki tartışma, şiddete dönüştü. Elleri satırlı, yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, Suriyeli sığınmacıların işyerlerini basıp, camlarını kırdı, ürünlerini tahrip etti.

Olay merkez Seyhan İlçesi’nde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye’den kaçıp, Adana’ya gelen sığınmacılar, Mirzaçelebi Mahallesi’nde çok sayıda işyerini kiralayıp, ticaret yapmaya başladı. Adanalı esnafla aralarında zaman zaman dil problemi yaşayan Suriyeliler, önceki gün bazı vatandaşların yolunu kesip tehdit etti.

Kendi aralarında konuşan Adanalı esnaf, olayı büyütmeden çözmenin yollarını ararken, bugün akşam saatlerinde ellerinde satır ve sopa bulunan, yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişilik grup ortaya çıktı. Satır ve sopalarla Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını kıran maskeli saldırganlar, içeride bulunan ürünleri tahrip edip, malzemeleri de dağıttı. Suriyeli esnaf da saldırganlara karşılık vermek isteyince, kısa süreli arbede yaşandı. Saldırganlar daha sonra ara sokaklara kaçarak, izlerini kaybettirdi. Olaylar, bölgeye sevk edilen polis ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden yatıştırıldı.

Mirzaçelebi mahallesi sakinleri Suriyelilerin kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Can güvenliklerinin olmadığını ileri süren esnaf, Suriyelilerin tehdit ettiğini söyleyerek korunma istedi. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER