Diyanet İşleri Başkanı: Bilimsel Olarak Türkiye'nin 99,2'si Müslüman

Mehmet Görmez, Diyanet'in çok tartışılan dini hayat anketinin tamamlandığını söyleyerek "Artık bilimsel bir gerçek; Türkiye'nin yüzde 99,2'si Müslüman." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı: Bilimsel Olarak Türkiye'nin 99,2'si Müslüman
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Türkiye Sünnicilik yapıp taraf tutmamalı, sunni-şii ihtilafının bir tarafında yer almamalı" deyip tartışalan dini hayat anketinin tamamlandığını söyleyerek "Artık bilimsel bir gerçek olarak Türkiye'nin yüzde 99,2'si Müslüman." diye konuştu.

"TÜRKİYE SUNNİLİK YAPIP TARAF OLMAMALI"

Mehmet Görmez "Türkiye Sünnicilik yapıp taraf tutmamalı, sunni-şii ihtilafının bir tarafında yer almamalı" deyip Görmez, Türkiye'nin taraf tatarak "hakem rolünü kaybetmemesi gerektiğini" söyledi.

"DİYANET DEVLETTEN PARA ALMAMALI"

Görmez Diyanet'in idari ve dini olarak 'çok daha özerk bir kurum' olması gerektiğini, özellikle Mali özerklik için vakıfların Diyanet'e bağlanmasını istedi. "Devletten para alan değil, bağışlarla ayakta duran bir kurum olmalı" mesajı verdi.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 99,2'Sİ MÜSLÜMAN"

Görmez, Diyanet'in çok tartışılan dini hayat anketinin de tamamlandığını açıklayarak, "Artık bilimsel bir gerçek; Türkiye'nin yüzde 99,2'si Müslüman. En üst kimlik ve aidiyetini Müslümanlık olarak açıklıyor" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER