Cizre'de iki kişi yaralandı

Silvan’da günlerdir süren sokağa çıkma yasağı ve polis ablukasının protesto edildiği Cizre’de evlerine giden Mehmet Emin Butanri ve Rafet Aşut adlı yurttaşlar Hükümet Konağı’nda bulunan polislerce açılan ateş sonucu yaralandı.

Cizre'de iki kişi yaralandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve polis ablukasını protesto etmek için sokaklara çıkan Cizrelilere polis müdahale etti.

Cadde ortasında park edilen araçları kobra ve akrep tipi zırhlı araçlarla önünde metrelerce sürükleyerek yolu açan polis, Dörtyol, Yafes Caddesi ve Cizre Devlet Hastanesi civarında konuşlanarak, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerine ateş açtı. Polislerin kullandığı bomba atarlar mahalle aralarında büyük bir gürültüyle patladı.

Evine gitmek isteyen 2 yurttaş vuruldu

Polisin bu mahallelere dönük ağır silahlarla saldırıları devam ederken, evlerine gitmek isteyen Mehmet Emin Butanri (42) ve Rafet Aşut (23)isimli yurttaşların, Hükümet Konağı’na 100 metre uzaklıkta bulunan Şah Mahallesi Almira Sokak’ta polislerce vurulduğu bildirildi.

Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan her iki yurttaş, tedavi altına alınırken, yaralılardan Butanri’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı, Aşut’un ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Öte yandan sabah saatlerinden itibaren özel harekat timlerinin konuşlandığı Cizre Devlet Hastanesi’ndeki polis ablukası devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER