HDP'de toplantıdan mevcut eşbaşkanlarla devam kararı çıktı

1 Kasım seçimleri nedeniyle konferans ve olağan genel kurulunu erteleyen HDP, önümüzdeki sürecin yol haritasını belirlemek ve bunu hayata geçirecek yapıyı oluşturmak için toplandı. Aralık sonuna doğru konferans, ocak ortasında ise olağan kongre yapacak.

HDP'de toplantıdan mevcut eşbaşkanlarla devam kararı çıktı

HDP’de önce il eşbaşkanları ardından da Parti Meclisi ve MYK toplandı. Gündemin öne çıkan başlıkları arasında 1 Kasım seçim sonuçları, başkanlık tartışması, yeni anayasa, konferans ve kongre vardı.

Edinilen bilgilere göre, 1 Kasım seçimlerinin yoğun bir baskı ve saldırı altında yapıldığı, buna rağmen alınan oyun önemli olduğu vurgulandı.

Başkanlık tartışmasında ise özellikle AK Parti’nin amacının tek adamlık olduğu gerekçesiyle böyle bir tartışmaya girilmeyecek.

Yeni anayasa konusunda PM’de ‘Önümüzdeki dönemi anayasa tartışması belirleyecek. Hazırlıklı olunmalı…’ tespiti yapıldı.

Bu çerçevede güçlü bir merkezi yönetim yerine demokratik ve yerelin söz ve karar sahibi kılınacağı bir sisteme odaklanılacak.

Kongreler ve konferanslar

En çok üzerinde durulan bir diğer konu ise kongreler ve konferans oldu. Daha güçlü bir yapı ve mekanizmaya ulaşmak için hem merkez hem de yerellerde tartışma yürütülecek. Tüm bunlar, PM’de özel bir önem verilen Halkların Demokratik Kongresi’ne (HDK)  ile yan yana yürütülecek.

PM’de, verilecek mücadelenin HDK’nin kuracağı meclisler üzerinden sürdürülmesi yaklaşımı tartışmasız kabul gördü.

Gelecek dönem

PM’de gelecek dönem de tartışıldı. Önce konferans yapılacak, 4 yıllık yol haritası ve politikaları netleştirilecek. Bunun için de 26-27 Aralık tarihi seçildi.

Ardından da konferansın aldığı kararları ve uygulayacağı politikayı hayata geçirecek yapı oluşturulacak, bunu hayata geçirecek yönetim belirlenecek.

HDK kongresiyle aynı zamanda

Ayrıca kongrenin HDK ile peş peşe yapılması fikri de benimsendi. Tarih olarak da HDK kongresinin yapılacağı 16 Ocak’tan bir gün sonra yani 17 Ocak 2016 kararlaştırıldı.

PM’de önümüzdeki süreçte de mevcut eşbaşkanlarla yola devam kararı da alındı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER