Hukukçular saldırılara karşı Silvan'a gidiyor

Demokratik Hukuk Platformu, 8 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’a gidiyor. Hukukçular, “Ölümlerde çoğalmamak için Silvan’a ses ver” sloganıyla Cuma günü Silvan’da olacak.

Hukukçular saldırılara karşı Silvan'a gidiyor

Hukukçular, 8 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Silvan ilçesine gidiyor. Demokratik Hukuk Platformu, “Ölümlerde çoğalmamak için Silvan’a ses ver” sloganı ile Cuma günü Silvan’da olacak.

Platform adına yapılan açıklamada, sivil ölümlerine ve saldırılara tepki gösterilirken, mücadele çağrısı yapıldı.

Açıklamada, son dönemdeki ölümler hatırlatılarak, ‘halklara kader olarak biçilen ölümün’ şimdi de Silvan’da olduğu belirtilerek, “8 gündür sessiz felaketin yaşandığı, sokağa çıkma yasağıyla bir kentin daha kuşatıldığı gerçeği herkesin malumudur. Şehri ablukaya alınan zorla tutulan halkımızın yanında olmalı ve yaşatılan sessiz felaketi açığa çıkarmalıyız. Zira bizler savaşın yoğunlaştığı 5 ayda hukukçular olarak sahada mücadele etmeyi asla bırakmadık. Gelinen aşamada savaşa karşı daha güçlü daha örgütlü bir duruş sergilemek gerektiği aşikârdır,” denildi.

Açıklamada, Cuma günü saat 11.00’de Silvan’da olunacağı belirtilerek, “Tüm duyarlı hukukçuları bu direnişe desteğe ve bize katılmaya çağırıyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER