Cizrespor ligten çekildi: 'Ligleri de onların olsun, çekiliyoruz'

Bir yıldır “güvenlik” gerekçesiyle sahasında maç yapmasına izin verilmeyen, defalarca cezaya çarptırılan ve maddi-manevi zorluklarla boğuşan Cizrespor ligden çekildi. Kulübün ikinci başkanı, “İstenmediğimiz yerde durmayız. Ligleri de onların olsun” dedi.

Cizrespor ligten çekildi: 'Ligleri de onların olsun, çekiliyoruz'

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta yer alan Cizrespor, geçtiğimiz sezondan bu yana “güvenlik” gerekçesiyle sahasında maç yapılmasına izin verilmemesi, kulübe peşi sıra verilen cezalar ve baskılar üzerine ligden çekilme kararı aldı.

Sendika.Org’un haberine göre, sezon başında şampiyonluğa oynayacak kadar güçlü bir kadro kurmalarına karşın maddi sorunlar ve futbolcuların bu koşullar altında çalışamaması nedeniyle sıkıntılarla karşılaşan Cizrespor’da kulübün İkinci Başkanı Maruf Sevinç yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Başımıza gelmeyen kalmadı. Büyük bir heyecanla 3. Lig’e çıktık ancak bizi pişman ettirdiler. Maddi ve manevi olarak tükendik. Hangi zorlukla mücadele edeceğimizi şaşırdık. Bu kararı almak zorunda kaldık. İstenmediğimiz yerde durmanın anlamı yok. Kararımızı Türkiye Futbol Federasyonu ile de paylaşacağız. Ligleri onlar olsun diyerek çekiliyoruz.”

Cizrespor

Cizrespor, 1972’de Cizre Serhat Spor Kulübü adıyla kuruldu ve Mardin Amatör Ligi’nde oynamaya başladı.

1987-1988 sezonunda şampiyon oldu ve profesyonel 3. Lig’e yükseldi.

1993-1994 sezonunda Cizre’deki savaş sürecinde oyuncuları idman ve maçlara çıkmayınca federasyon kulübü Amatör Küme’ye düşürdü. Kulüp, ertesi yıl tekrar 3. Lig’e yükselmeyi başardı ve adını Cizrespor olarak değiştirdi.

Ancak Play-Off’larda başarılı olamadı ve 1. Lig’in kapısından döndü.

Cizrespor, 2006-2007 sezonunda 3. Lig’e, 2007-2008 sezonunda Şırnak 1. Amatör Ligi’ne düştü. Kulüp, 2010-2011 sezonunda tarihe karıştı.

Aynı yıl Cizre Basra Spor Kulübü, kapanan Cizrespor’un adını aldı ve 2014-2015 sezonunda Amatör Lig şampiyonluğu elde etti.

Bu yıl 3. Lig’de mücadele eden kulüp, geçtiğimiz yıl Göztepe’yi 2-0 yenerek “Türkiye Kupası’nda ise grup aşamalarına kalan ilk amatör lig takımı” unvanını elde etmişti. Göztepe maçı için kente gelen Cizrespor’un takım otobüsü saldırıya uğramış ve taşlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER