DAİŞ çeteleri 100'e yakın sivili katletti

Rojava’da YPG/YPJ güçlerinin işgal altındaki toprakları özgürleştirme operasyonları karşında tutunamayan DAİŞ çeteleri sivil halkı katlediyor.

DAİŞ çeteleri 100'e yakın sivili katletti
 Rojava’da YPG/YPJ güçlerinin işgal altındaki toprakları özgürleştirme operasyonları karşında tutunamayan DAİŞ çeteleri sivil halkı katlediyor. YPG/YPJ güçleri, Serêkaniyê ile Grê Spî (Til Ebyad) arasındaki Mebruka Kasabası'nı özgürleştirdikten sonra Nustel köyünü kuşattı. Bölgede kalkan olmak istemedikleri için Akçakale'nin Arida köyü sınırına kaçan sivil Arapları engellemek isteyen DAİŞ çetesinin 100'e yakın sivili katlettiği belirtildi.


Grê Spî'ye doğru ilerleyen YPG/ YPJ güçlerinin Mebruka Kasabası'nın özgürleştirmesinin ardından ilerleyişi devam ediyor. Mebruka ve Grê Spî arasındaki bölgede bulunan Nustel köyüne operasyon düzenleyen YPG/YPJ güçleri ile DAİŞ çetecileri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan bölgede bulunan ve çatışmalardan kaçan çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil Akçakale sınırına dayandı. Arîda (Kılıçlı) Köyü yakınlarında Türkiye'ye geçmek isteyen sivil Arap köylülerini geri çevirerek kalkan olarak kullanmak isteyen DAİŞ, geri dönmemek için direnenleri ise sınıra 1 kilometre mesafede kurşuna dizdi. Türkiye tarafına geçmeyi başaran köylülerin ifadelerine göre, Nustel köyünde 100'e yakın sivil DAİŞ çetecileri tarafından kurşuna dizildi. DAİŞ çetecilerinden kaçarak sınır hattını geçebilen siviller, yakınları tarafından Harran, Akçakale ve Urfa'ya götürülüyor.

Yoğun çatışmaların devam ettiği alanın hemen karşısındaki Akçakale tarafında ise, yoğun askeri hareketlilik gözleniyor. 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Urfa 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt'un da bölgeye geldiği öğrenilirken, bölgedeki TİGEM çalışanları dahil sivillerin de, sınır bölgesine yaklaşmaları yasaklandı.

Yerel kaynaklar, Serêkaniyê'ye 65, GirêSpî'ye ise 53 kilometre uzaklıkta bulanan Nustel köyünün her an özgürleşebileceğini ve bu hızla devam ederse YPG/YPJ'nin bir hafta içerisinde Cizîr ile Kobanê kantonlarını birleştireceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 13:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
âjir fersî
âjir fersî - 9 yıl Önce

Dilerimki allahtan bizleri bu barbarların elinden kurtarır

SIRADAKİ HABER