DAİŞ için geri sayım başladı

DAİŞ çetelerine karşı Irak ve Suriye’den her cephede Kürtler ve Irak ordusu ilerleyişe geçmeye başladı. Çeteler artık tüm cephelerde savunma konumuna geçerken ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

DAİŞ için geri sayım başladı

Kobanê’de büyük bir direnişle durdurulan DAİŞ çeteleri Suriye ve Irak’ta birçok cephede darbe üstüne darbe yiyor. Son olarak Irak’ta Beci ve Zumar gibi kilit önemdeki petrol tesislerinin bulunduğu şehirleri kaybeden DAİŞ, hava saldırıları sonucunda da köşeye sıkışmış durumda.

Irak’ta geçtiğimiz hafta Bağdat’ın güneybatısındaki Jurf Al Şakar’ı kaybeden DAİŞ çeteleri bu hafta da ülkedeki en büyük rafinerinin bulunduğu Beci şehrini kaybetti. Irak ordusunun birçok cephede DAİŞ çetelerine karşı ilerleyişini sürdürdüğü bildirilirken ordu güçlerinin bundan sonraki hedefinin Tikrit ve Muktadiye şehirleri olduğu bildiriliyor.

Güney Kürdistan’da HPG ve peşmerge güçleri de DAİŞ’i geriletiyor. Şengal Dağı çevresindeki kuşatmaya karşı HPG gerillaları saldırıya geçerken birçok noktada çeteler geri püskürtülmüş durumda.

Daha kuzeyde ise peşmerge güçleri Zumar’ı ele geçirerek kilit önemdeki bir noktayı DAİŞ’ten kurtarırken Ayn Salih petrol havzası da Kürtlerin eline geçti. Kürt güçlerinin bu hattan güneye doğru çete mevzilerine yönelik olarak saldırıları sürüyor.

Kerkük ve çevresinde de HPG gerillaları ile peşmerge güçleri DAİŞ çetelerine karşı kurulan hat boyunca sık sık saldırıları düzenliyor. Bu alanlarda DAİŞ çetelerinin tamamen savunmaya geçtiği bildiriliyor.

Rojava’nın Kobanê şehrinde adeta bir bataklığa saplanan DAİŞ, Serekaniyê’nin batısında da YPG güçleri ile yaşanan çatışmalarda ağır kayıplar verdi. YPG güçleri geçtiğimiz hafta burada beş köyü DAİŞ çetelerinden kurtarırken çok sayıda çete öldürüldü.

Geçtiğimiz günlerde rejimin elindeki Tiyas doğalgaz havzası ve kasabasına saldıran DAİŞlilerin tümü öldürüldü. Bu alanı alarak sükse yapmaya çalışan DAİŞ’in büyük bir bozguna uğradığı bildirildi.

Öte yandan koalisyon güçleri bu ay içinde DAİŞ’e yönelik olarak 150’den fazla saldırı gerçekleştirdi. Irak hava kuvvetleri de özellikle Beci, Kerkük, Musul ve Felluce çevresine yönelik olarak çok sayıda bombardıman yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER