Davutoğlu: İmralı'da sekretarya kurulacağına dair sözümüz yok

Başbakan Davutoğlu, “sekretarya” tartışmalarına ilişkin “İmralı’da bir sekretarya kurulacağına dair hiçbir sözümüz yok” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: İmralı'da sekretarya kurulacağına dair sözümüz yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu bazı açılışlarda bulunmak için Kayseri’de ziyaretlerde bulundu.

Davutoğlu, ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Davutoğlu,  Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaretinin ardından Hakkari’deki silahlı saldırı, çözüm süreci, sekretarya tartışmaları, Kobani ve güvenlik paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bütün bunlar, açık şekilde Kobani olayları ve arkasını takip eden gelişmeler göz önüne alındığında, Türkiye’ye kaosa, kargaşaya sürüklemek isteyen iç ve dış çevreler ve odaklar tarafından nasıl planlar yapıldığının açık bir göstergesi.

“Bütün halkımızı bu saldırı karşısında tek vücut halinde olmaya, tam bir birlik ve beraberlik içinde bu saldırıya karşı milli şuurumuzu, bilincimizi harekete geçirmeye davet ediyorum.

“Bölge halkı bu örgüte karşı ciddi bir infial içindedir. Çözüm süreci kararlılığımız devam ediyor.

“Hiçbir hükümet yetkilimizden, başta benden, İmralı’da sekreterya kurulacağına dair bir ifade sözkonusu olmamıştır. Hiçkimseye verilmiş bir sözümüz de yok. Kamu düzeni sağlanmadan hiçbir talep, hiçbir görüşme bu anlamda yapılamaz. Kamu düzeni sağlanacak, bu hunharca saldırılar sona erdirilecek.

“Esas niyet Kobani’nin savunulması filan değil. Kobani’de IŞİD bir terör örgütü ise kendileri de Suriye rejimi ile işbirliği yapan bir grup olarak orada üs edinmek istiyorlar. Şu ana kadar Kobani’ye bir geçiş olmamıştır ama Türkiye’nin iyi niyetini herkes görmüştür. Türkiye iyi niyetini gösterdi ama PYD bunu olumlu karşılamadı.

“Kobani’de Suriye halkının kendi unsurları, terör unsurları hariç, Kobani’yi savunmak isterlerse Türkiye bu konuda gerekli kolaylığı göstereceğini ortaya koymuştur. Şu ana kadar bir geçiş yaşanmamıştır çünkü bu yardım taleplerirne olumsuz cevap veren PYD’dir.”

“Bugünkü saldırıda yüzlerin maskelenmiş olması da maskenin öyle bazı siyasilerin ifade ettiği gibi basit bir araç değil, suç işlemeye dönük, cinayet işlemeye dönük bir araç, çaba olduğunu açık bir şekilde ortaya koydu. En kısa zamanda iç güvenlik ile ilgili reform ve gerekli tedbirler paketi geçecek, yasalaşacak ve her türlü tedbir alınarak ülkemizin huzuru korunacak.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER