Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Davutoğlu çözüm sürecine ilişkin “Önümüzdeki günlerde neticeyi göreceğiz, bu bahar güzel olacak” dedi.

Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu’da Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı’nı (DOKAP) açıkladı.

Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı’nını açıklayan Davutoğlu İç Güvenlik Paketi ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

İç Güvenlik Paketi

“Kobani olayları karşısında dimdik durduk. Kamu düzeninden taviz vermedik. İç Güvenlik paketinin amacı Türkiye’nin huzurunu bozanlara fırsat vermemek. Molotof Kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak.

“Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu’na ve Demirtaş’a soruyorum, bunun nesine karşı çıkıyorsunuz? Hadi Kılıçdaroğlu’nu anladık o Gezi provokatörü sende mi molotofu savunuyorsun Bahçeli? Kılıçdaroğlu çok meraklıysa gösterilere maskeyle gitsin?

“Eğer, Meclis’te bu yasayı engellemeye kalkarlarsa onların hepsine bonzai taraftarları diyeceğiz, bonzai taraftarları. Bonzai Bahçeli, bonzai Kılıçdaroğlu, molotof Bahçeli, molotof Kılıçdaroğlu, unvanları bu olacak.”

Çözüm süreci

“Maalesef  2013 Mayısı’nda tam da silahlı unsurların Türkiye’yi terk etmesi ve silahlı mücadeleye son verilmesi beklentisi oluşmuşken önce Gezi olayları dolayısıyla ortaya çıkan provokatif atmosfer, daha sonra Türkiye’ye ve hükümetimize dönük bir çok komplo girişimleri -1725 Aralık gibi- bu süreçte bazı aksamalara yol açtı. Ama geçen sene bu konudaki en önemli adım haziran ayında yasal bir çerçevenin çıkarılması ile sağlandı.

“Her türlü çalışmanın da yürütülmesi konusunda arkadaşlara da gerekli talimatları verdik. Birkaç kanaldan bu anlamda çalışmalar sürdürülüyor. Tabii neticesini de hep birlikte göreceğiz. İnşallah bu bahar; Türkiye’de çok daha güzel bir siyasi ortamda da, sosyal ortamda da güzel bir bahar havasının gelmesini sağlayacak gelişmelere sahne olur.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER