Demirbaş: Kenti halkla birlikte yöneteceğiz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Abdullah Demirbaş, Emek Partisini ziyaret etti. Demirbaş, Antep’in bir sanayi kenti olduğunu berlirterek, “Kent ucuz emek cennetine dönüşmüş durumda. Yaşanılamaz hale getirildi. Bu kentte alternatif belediyeciliği yaratmalıyız” dedi.

Demirbaş: Kenti halkla birlikte yöneteceğiz
Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Demirbaş Emek Partisini (EMEP) ziyaret etti. Demirbaş, BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan, HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan ve BDP üyelerini EMEP Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt ve MYK Üyesi Mehmet Türkmen’in de aralarında olduğu partililer karşıladı.


Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, Antep’in bir sanayi kenti olduğunu ve işçiler için çalışma koşullarının çok kötü olduğunu söyledi. Batıda HDP’yi bölge illerinde BDP’yi destekleyeceklerini hatırlatan Bozkurt, “Seçimler bir yerel seçim olmaktan çıktı genel siyaset açısından. Bu açıdan Antep’te oyların artırılması, iddialı konuma gelinmesi için parti olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” diye konuştu.

‘KENT YAŞANILMAZ HALE GETİRİLDİ’

Bozkurt’tan sonra konuşan BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, Antep'in emek yoğun bir kent olduğunu ve buradan yararlanması gereken kesimin de emekçiler olduğunu söyledi. Tam tersi bir durumun yaşandığını ifade eden Demirbaş, Antep'in ucuz emek cenneti olarak şekillendirildiğini dile getirdi. Demirbaş, “Bir yandan imar planları, tadilatlarıyla, kentsel dönüşüm politikalarıyla emekçilerin zar zor edindiği konutları bile çok görüp onların başına yıkıp, onun üzerinden sermayeye ve belli kesimlere yeniden bir rant alanı açılması politikalarını çok iyi görüyoruz” dedi.

HALKIN İÇİNDE OLDUĞU BİR BELEDİYECİLİK

Bu kentte gerçekten alternatif belediyeciliğin yaratılması gerektiğini vurgulayan Demirbaş, “Çok kültürlü, çok inançlı, çok kimlikli ve emeğin hakkını aldığı yaşanabilir, ekolojik, demokratik bir kent yaratmayı ifade etmek lazım.Bir başka boyutuyla bu kente en çok emek sarf edenlerin kentin yönetiminde söz sahibi, karar sahibi olmamaları söz konusudur. Bu yüzden bizim sunacağımız öneri kentin yaşamıyla ilgili kararlarda sorunların tespitinden çözümüne kadar sokak bazlı, kent bazlı halkın demokratik olarak katıldığı bir mekanizmayı yaratmak olacak. Biz bunları sadece söylemiyoruz. Diyarbakır’da uyguluyoruz” dedi.

‘BİZDEN OLMAYANLARIN DA BELEDİYESİ OLACAĞIZ’

Mevcut şehircilik anlayışında kararı alanların başkaları olduğunu, kararın uygulanmasındaki sorumluluğun ise halka yüklendiğini söyleyen Demirbaş, “Biz diyoruz ki bir şeyin yapımına katarsanız insanları, yıkımına katmamış olursunuz. Temel mantığımız bu olacak” diye konuştu.   "İnsan odaklı bir belediyecilik esas alınmalıdır” diyen Demirbaş, sadece bizim gibi düşünenlerin değil bizim gibi düşünmeyenlerin de belediye başkanı olacağız. Çoğulcu anlayışı esas alacağız” dedi. / Evrensel 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER